Balık yağının vücuda faydaları nelerdir

Balığın faydalarını biliyoruz saymakla bitmiyor balık gibi yağınında vücudumuza bir çok faydası bulunmakta omega 3 vitamini içerir.
Balık yağının vücuda faydaları
Omega 3 vitamini sadece deniz ürünlerinde bulunduğu için balığın yağında da omega 3 vardır piyasada hap ve sıvı olarak satılmaktadır. Vücuda faydası saymakla bitmiyor balık yağı cilt problemleri, kemik, kas problemleri ve beyin gelişimine kadar oldukca yararlıdır.

Dokuları yenileme etkisi olduğu için tedavi edici özelliği etkilidir ancak düzenli tüketimde faydasını görebilirsiniz.

Çocuklarda hafıza ve beyin gelişimine yardımcı olur. Vücut ve beyin gelişimine etkisi büyüktür. Kemikde, kaslarda ve eklem ağrılarında tedavi edicidir.

Balık yağının cilde faydaları

Cilt problemleri olan kişiler mutlaka balık yağını denemelidir. Sivilceler, cilt kuruluğu, uçuk, çıban, cilt çatlakları, cilt lekeleri ve çillerin oluşumunu önler dokuları ve hücreleri yenilemeye yardımcı etkisi olduğu için cilt oluşa bilecek cilt problemlerininde önüne geçer. Daha canlı, parlak bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.

Özet
Cilt enfeksiyonlarına yakalanma ve cıban oluşumunu en aza indirir.

Cilt çatlaklarını engeller.

Kurutucu etkisi olduğu için ciltte kurutucu etki ile iltihaplardan kurtulmayı sağlar ve uçuk, sivilce oluşumunda hemen kuruma sağlar.

Balık yağının diğer faydaları

Direnci arttırır ve daha çabuk yenilenmeler oluşur.

Hücre yenilenmesi hızlanır ve sıklaşır.

Hafıza güçlenmesini sağlar.

Açık yara ve doku harabiyetlerinde hemen kapanma sağlar.

Beyni geliştiriyor.

Görmeyi güçlendiriyor.

Felç riskini düşürüyor.

Kalp krizini engelliyor.

Ritim bozukluklarını azaltıyor.

Kilo verdiriyor.

Balık yağını tüketmeden önce kronik bir hastalığınız varsa doktorunuza başvurarak her hangi bir yan etkisinin olup olmayacağını öğrenmelisiniz.

Gördüğünüz gibi balık yağının yararları oldukca fazla şimdi başımdan geçen bir olayı kısaca anlatacağım.

Babamın diz kapağında eklem ağrıları vardı eğilip kalkarken çok ağrı hissettiğini ağrıların hayatı olumsuz etkilediğini söylemekteydi bir arkadaşı balık yağı kullanmasını tavsiye etti bir süre kullandı ağrıların geçtiğini ve çok rahatladığını söyledi bende canlı şahidi olarak balık yağının eklem ağrılarına faydası olduğunu görmüş oldum ve bu yazımı hazırladım saygılarımla.

Yorumlar

Popüler Yayınlar