Araba boşta yakıt yakar mı?

Otomobil sahipleri araç kullanırken daha az mazot, gaz veya benzin tüketimini nasıl aza indirebilirim düşüncesi içindedir.
Araba boşta yakıt harçar mı
Toplumda araba kullanan bazı kişiler araç boşta giderken az yakar bazı kişilerde birşey fark etmez diye ikiye ayrılır çevrenizde bir çok kişiden duymuşsunuzdur.

Bu yazıyı konuya açıklık getirmek için yazmak istedim tamirci kardeşi olarak araştırdım soru işaretlerini ortadan kaldırmaya karar verdim öncelikle pompacı ustalarından aldığım bilgileri aktarmak istiyorum.

Ustalar araba boşta giderken yakıt tasarrufu azda olsa yapar fikrindeler şöyle açıklık getirelim otomobil giderken gaza basıldığında enjektörler yakıtı daha çok püskürtür yapılan testte boşta giden araba yakıtı yüzde 75 yakarken gaza basılan araçta ise yüzde 85 civarında yakıt harcamakta.

Tamirci ustalarıda araçın boşta giderken fazla yakıt yakmadığı taraftarı ustalarda pompacıların fikirleriyle aynı görüştedirler teknoloji geliştiği için yeni motorlar eski araçların motorlarından daha gelişmiş olarak üretildiği için boşta giderken çokta fazla fark etmez ama daha az yaktığı kesindir yani kısaca boşta giden araba gazda giden arabadan daha az yakar.

Dizel araçlarda benzin ve gazlı açlardan daha az yakar benzin ve gaz uçucu özellikte olduğu için fazla yakar mazotun uçucu özelliği yoktur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar