Ağız kokusunu gidermenin kolay yolları

Çay, alkol, kahve gibi kafein içeren içeceklerden uzak durulmalı fakat kahve ve çay gibi içecekler olmazsa olmazımızdır bu yüzden alkolden kesinlikle uzak durulmalı ağız bakımına dikkat edilmelidir.
Ağız kokusunu giderme
Ağız kokusu hastalıktan kaynaklanmıyorsa nedenleri bellidir ağız bakımı yapılmadığında ortaya çıkar toplumun genelinde düzenli diş fırçalama alışkanlığı olmadığı için ağız kokusu sorunu bir hayli fazladır. Karşınızdaki kişiyle iletişim kurarken acaba ağzım kokuyormu diye düşünüyormusunuz yada karşınızdaki kişi acaba ağız kokumdan rahatsız oluyormu diye düşündünüzmü hiç?.

Genelde kişiler vurdum duymazdır aslında düşünülmesi ve problemin ortadan kaldırılması gerekir. Evli çiftlerin aslında eşlerinden soğuma nedenlerinden biride ağız kokusudur eşiniz size direk ağzın kokuyor diyemez kırılmanızı istemez fakat sizden bu kötü koku sonrası soğumaya başlar bu sorun yatak odanızıda etkiler boşanmaların bir nedenide bu diyebiliriz.

Basit yöntemlerle ağız kokusundan kurtulmak mümkün her hangi bir hastalıktan dolayı kaynaklanmıyorsa çözümü basit. Bu öneriler sayesinde kötü ağız kokusundan kurtulacak ve çevrenizdeki kişilerde sizden rahatsız olmayacak. Eğer ağız kokusu ağız içi hastalıklarından veya iç hastalıklardan kaynaklanıyorsa kesinlikle doktora gidiniz.

Ağız kokusu nasıl geçer? nasıl önlenir? ve nasıl giderilir?

Düzensiz ve dengeli beslenilmeli ve ağız içi hastalıkları tedavisi yapılmalı. Ağız kokusunu önlemek zor değil şimdi bu uygulamaları uygulayabilirsiniz. Diş fırçlamayı alışkanlık haline getirin yemklerden sonra dişlerinizi mutlaka fırçalayın göreceksiniz kötü ağız kokusundan kurtulacaksınız.

Eğer dişleri her gün fırçalıyorum ağzım kuruyor diyorsanız ağız kuruluğuda kokuya neden olabilir bol bol su için su içmek ağız kuruluğunu engeller. Maydonoz veya nane çiğnemekte ağız kokusunu önler. Size birinci tavsiyem dişleri her gün yemeklerden sonra fırçalamanız en etkili yöntemdir çünkü ağızda kokuya neden olabilecek bakteriler barınamaz. Saygılar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar