Zeka arttırıcı gıdalar

Besin yetersizliği, uyku düzensizliği zekayı etkileyen nedenler arasında  en kuvvetlisidir.
Zeka arttırıcı gıdalar
Beynimiz için lazım olan gümüş iyonunun alınmaması, demir eksikliği, kirli hava zekayı direkt olarak etkiler.

Ceviziçi incirle beraber yenirse, tiryaktır ve beyin için lazım  olan gümüş  iyonu  ihtiyacımızı karşılar. Fakat cevizi  fazla yemek zararlıdır.

Kereviz  yemekleri, havuç yemekleri ve yapraklarının salataları,tohumları beyni olumlu yönde etkiler.

Karabaş otunu demleyip içmek, süt-bal ve zencefil karışımı içmek beyne çok faydalıdır. Aynı zamanda bu karışım  öksürüğe gribe  iyi gelmektedir.

Yemeklerden önce azıcık tuz almak zekaya faydalıdır.

Misvak parçlanıp kaynatılır ve süzülüp burna damlatılırsa zekayı arttırır.

Kuru üzüm her gün bir avuç yenmeye devam edilirse zekayı arttırır. Aynı  zamanda kansızlığa ve dirence iyi gelir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar