Zeka arttırıcı gıdalar
Besin yetersizliği, uyku düzensizliği zekayı etkileyen nedenler arasında en kuvvetlisidir.
Beynimiz için lazım olan gümüş iyonunun alınmaması, demir eksikliği, kirli hava zekayı direkt olarak etkiler.
Ceviziçi incirle beraber yenirse, tiryaktır ve beyin için lazım olan gümüş iyonu ihtiyacımızı karşılar. Fakat cevizi fazla yemek zararlıdır.
Kereviz yemekleri, havuç yemekleri ve yapraklarının salataları,tohumları beyni olumlu yönde etkiler.
Karabaş otunu demleyip içmek, süt-bal ve zencefil karışımı içmek beyne çok faydalıdır. Aynı zamanda bu karışım öksürüğe gribe iyi gelmektedir.
Yemeklerden önce azıcık tuz almak zekaya faydalıdır.
Misvak parçlanıp kaynatılır ve süzülüp burna damlatılırsa zekayı arttırır.
Kuru üzüm her gün bir avuç yenmeye devam edilirse zekayı arttırır. Aynı zamanda kansızlığa ve dirence iyi gelir.
Beynimiz için lazım olan gümüş iyonunun alınmaması, demir eksikliği, kirli hava zekayı direkt olarak etkiler.
Ceviziçi incirle beraber yenirse, tiryaktır ve beyin için lazım olan gümüş iyonu ihtiyacımızı karşılar. Fakat cevizi fazla yemek zararlıdır.
Karabaş otunu demleyip içmek, süt-bal ve zencefil karışımı içmek beyne çok faydalıdır. Aynı zamanda bu karışım öksürüğe gribe iyi gelmektedir.
Yemeklerden önce azıcık tuz almak zekaya faydalıdır.
Misvak parçlanıp kaynatılır ve süzülüp burna damlatılırsa zekayı arttırır.
Kuru üzüm her gün bir avuç yenmeye devam edilirse zekayı arttırır. Aynı zamanda kansızlığa ve dirence iyi gelir.
Yorumlar
Yorum Gönder