Türk kahvesi ile cilt bakımı nasıl yapılır

Türk kahvesi ile cildinizi tazeleyebilir, aydınlatabilir, gözeneklerinizi kapatabilirsiniz. İçilince de çok faydalı olan milli kahvemiz cilt bakımında da çok etkindir.
Türk kahvesi ile cilt bakımı

Peki Türk kahvesi cilde nasıl uygulanmalı?

Bir tatlı aşığı  türk kahvesi
Bir tatlı kaşığı zeytinyağı
Bir tatlı kaşığı yoğurt

Bu malzemeleri bir kapta karıştırıp yüzünüze eşit miktarda sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Kuruyan maskeyi bol ve ılık suyla yıkayın. Bu karışım kan akışınızı hızlandırdığı için kırışıklıklara meydan vermez.

Cilt renginizi bir ton  açar, yanak ve  burundaki gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Aynı zamanda uv ışınlarına karşı koruyucudur. Yani bu maskeyi yapıp güneşe  gönül  rahatlığıyla çıkabilirsiniz %50 uv ışınlarına karşı koruma özelliği vardır.

Evde yoğurt yok zeytinyağı  yok. Oldu da bitti diyelim. E biz şimdi bu güzelim kahvenin telvesini yıkayacak mıyız hayır tabiki.

Önce yaslanıp arkamıza içicez sonra fal kapatıcaz :) sonra telveyi, falda çıkan  balıkları kuşları yüzümüze, bir güzel  süreceğiz. Yoğurt zeytinyağı şart değil.

Sadece telveyi de yüzümüze uygulayıp aynı şekilde kuruyana kadar bekleticez ve ardından yıkayıp  aynadaki değişimi fark edicez.

Yalnız yoğurt ve zeytinyağı karışımındaki gibi güneş  ışınlarına karşı koruyucu etkisi azdır.
Şimdiden afiyet olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar