Sivilce patlatmanın zararları

Sivilce, deri altında kıl köklerinde yağ birikimiyle oluşur. Kıl dışarı çıkmak ister ve yağ bezelerinden dolayı çıkamaz ve iltihaplı sivilce  oluşur. İltihaplı sivilceler hem kötü  bir görünüm  sağlar hem de tedavi edilmezse deri altı dokularımıza nüfuz ettiği için cilt tipimizde bozukluklar meydana getirir.
Sivilce patlatmak
İltihaplı sivilceler kesinlikle patlatılmamalıdır. Patlatıldıgı takdirde sivilcenin altındaki  bakteriler deri altına yayılma göstererek bir çok cilt  hastalığına yol açabilir. İkincisi ise sivilcelenme olan bölgelerde beynimize bi takım sinyal veren sinirler  dokular olabilir. Eğer o sinirler dokular sıkarken zarar görürse anlık olarak beyinde ciddi duyu ve his kayıplarına sebep olabilir.

Peki bu sivilcelerden kurtulma yöntemleri var mıdır? Tabi ki vardır. Ergenlikte çıkan bu sivilceler patlatıldıgı takdirde lekeler ve izler bırakır. Ve bunun  tedavisi  kişiseldir. Çünkü  cilt tipleri dokular kişiye özeldir.
Hekim cilt tipinizi analiz eder. Yağlı olan cildinizi kurutmaya yönelik  ilaçlar kullanmanızı tavsiye eder. Eğer ciddi bir leke veya iz varsa lazer tedavisiyle onarılmaya çalışılır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar