SİNDİRİME İYİ GELEN YİYECEKLER

Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışması gerçekten çok önemlidir. Vücudumuzdan zararlı maddelerin atılmasını sindirim sistemimiz yani bağırsaklarımız sayesinde gerçekleştiririz.

Bu yüzden de bağırsaklarımızın düzgün çalışması sağlıklı vücut için gerçekten büyük önem taşır. Bu nedenle sindirim sistemimiz için iyi gelecek olan yiyecekleri bilmek ve onları beslenme alışkanlığı haline getirmek sağlığımız için çok önemlidir.
SİNDİRİME İYİ GELEN YİYECEKLER

Sindirime İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

•    Kepekli Tahıllar:
Kepek yüksek oranda lif içeren bir besin maddesidir. Bu nedenle kepekten     yapılmış olan tüm gıdalar bu nedenle sindirim sisteminin sağlıklı çalışması için çok ciddi katkı sağlamaktadır. Bu yüzden beyaz ekmek yerine kepekli ekmek tercih etmenizde fayda vardır.

Yine kahvaltı yapmayan kişiler de sabahlı bir kâsenin içine kepekli bir gevrek sütle yerlerse sindirim sistemi için iyi olacaktır.

•    Bakliyat:
Sindirim sisteminin sağlıklı çalışması için lifli gıdaların önemi gerçekten çok önemlidir.  Bakliyatlar da bu anlamda yüksek oranda lif içermektedir. Bu yüzden baklagillerden yapılmış olan yemekleri mutlaka tüketmeliyiz. Özellikle fasulye, mercimek ve bezelye bu anlamda başı çekmektedirler.
Ayrıca bakliyatlar sindirim sistemimizin düzenli çalışmasını sağladıkları yüksek oranda demir içerdiklerinden bu yönden de sağlığımıza iyi gelirler. Bu yüzden beslenmenize mutlaka bakliyatlar dan yapılan yiyecekleri eklemeyi unutmayın.

•    Taze Meyveler:
Bağırsaklarımıza iyi gelen ve hızlanmasını sağlayan diğer bir yiyecek de meyvelerdir. Taze meyveler lif bakımından oldukça zenginlerdir. Bu yüzden de her gün düzenli olarak taze meyve tükettiğimizde sindirim sistemimizin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamış oluruz.

•    Kuru Meyveler:
Kuru meyveler bağırsaklarımızın çalışmasını hızlandırarak sindirim sistemimin rahatlamasına neden olurlar. Bu anlamda özellikle kuru kayısı, kuru erik, kuru üzüm ve kuru incir gibi meyveler her gün ara öğün olarak tüketildiğinde hem bağırsaklarınız çalışır hem de açlık hissini de bastırmış olursunuz.
Kuru meyveleri tüketirken üzerine ılık su içmek beklenen etkiyi arttıracağından özellikle bağırsak problemi yaşayan kişiler için oldukça yararlı olacaktır. Bu sebeple günlük beslenme ihtiyacımıza mümkün mertebe kuru meyve eklemekte fayda vardır.

Son olarak beslenmede dikkat edilmesi gereken diğer bir konu da her gıdanın fazlasının zararlı olacağıdır. Bu nedenle yararlı diye abartıldığında yarardan çok zarar getireceğini aklınızdan çıkarmayın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar