Saçlarım neden çok dökülüyor

Saç dökülmesi nedenleri, saç telleri neden dökülür, günde kaç tane saç dökülmesi normal?, nasıl önlenir? erkek ve kadınların ortak sorunlarından birtanesi olan fakat erkeklerin daha çok etkilendiği saç dökülmesi sorunu ileride kellik probleminin ortaya çıkması psikolojik anlamda olumsuz etkiler.
Saçlarım çok dökülüyor
Saç dökülmesi kadınlarda ve erkeklerde de sık görülür. Erkeklerin ileride saçların dökülmesi ve kellik korkusu oldukca fazladır. Kadınlar da dökülen saçlarını görünce tabiki etkilenir.  Saç dökülmesi sorunu aslında her iki cinside olumsuz yönde etkilemekte psikolojik anlamda olumsuz yönleri bir hayli fazladır mesela saçlarımı taradığımda taraktaki saç tellerini görünce moralim alt üst oluyor. Saç dökülmesinin bir den fazla nedeni vardır yaşam tarzınız, çevresel faktörler, iş hayatınız, ailevi sorunlar, sıkıntı, stres gibi çok nedeni vardır. 
Uzmanlar günde 100-150 tane saç telinin dökülmesini normal buluyor. Saç dökülmesinin bir diğer nedenide mevsimsel olarak dökülmelerdir. Mevsimsel dökülmelerde bu rakamların iki katına çıktığınsöylenmekte. Saçlardan jöle ve sprey gibi kimyasal ürünlerin uzak tutulması gerekli.

Saç dökülmesinin bilinen bazı nedenleri şunlardır?

Günümüzde dikkat edilmeyen dengesiz ve sağlıksız beslenme neden olabilir.
Demir eksikliği dökülmelere neden olur.
Aşırı stres ve endişe gibi yoğun yaşanan üzüntü duyguları saç dökülmelerine neden olabilir.
Şiddetli geçirilen enfeksiyon rahatsızlıkları etkileyebilir.
Hormonal değişimlerden kaynaklanabilir.
Tiroid hastalıkları neden olabilir.

Normalmi yoksa anormalmi nasıl anlarız?

Saçların normal, mevsimsel veya anormal olarakmı döküldüğünü anlamak için basit bir işlem yaparak anlayabilirsiniz. Peki nasıl anlarız; Saçlar en az iki gün yıkanmamalı sonra elinizi parmaklar açık vaziyette saçların arasına götürün elinizi çekin parmakların arasındaki saç tellerini biryere toplayan 5 kere bu uygulamayı yapın. Topladığınız saç telleri 10 taneden az ise bu normal dökülmedir. Eğer 15-20 tane ise mevsimsel dökülmedir. Fakat saç telleri 20 nin üzerinde ise bu anormal bir durumdur saç kaybı başlamışndemektir bu durum sizi kelliğe kadar götürebilir acilen uzman bir hekime başvurarak tedaviye başlanması gerekmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar