Kulak memesinde yağ bezesi nasıl geçer

Kulak memenizde yağ bezesi olduğunu mu fark ettiniz sakın panik yapmayın makalemizi okuyunuz.

Kulak memesinde elinizi dokunduğunuzda yağ bezesi olduğunu fark ettiniz korkulcak birşey yok panik yapmayın. Yağ bezesi vücudun herhangi bölgesinde oluşabilir bu bezeler iyi huyludur ancak dikkat etmeniz gereken husus elinizle bezelerle oynamamak patlatmamak gerekir.

Eğer yağ bezesini sıkıp patlatırsanız iltihaplanma oluşabilir patlatılan yer enfeksiyon kapar başka rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olabilir.
Kulak memesinde yağ bezesi
Genel olarak iyi huyludurlar peki bu bezeler en çok nerde görülür kulak memesinin alt bölgesinde sık görülür gözle bakıldığında pek fark edilmez ancak elle temas ettiğinde fark edebilirsiniz. Kulak memesinde oluşan yağ bezeleri zamanla kaybolur kendiliğinden geçer. Eğerki oldu bu yağ bezeleri uzun süre geçmiyorsa arada ağrı yapıyorsa burda yapacağınız hastahaneye gidip muayene olmaktır.

Her hastalıkta olduğu gibi erken teşhis hayat kurtarır kulak memesindeki yağ bezesi ağrı yapıyor ve geçmiyorsa kesinlikle doktora başvurulmalı uzman hekimler size kesinlikle yol gösterecektir.

Genelde bu bezeler tedavi uygulanmadan kendiliğinden geçer her hangi bir tedavi uygulanması gerekmez üsttede belirttiğim gibi istisnalar olabilir uzun süre kaybolmuyor ve ağrı yapıyorsa adresiniz doktordur sağlık ihmale gelmez.

Yorumlar

Popüler Yayınlar