Kızartma yağları neden zararlı?

Kızartma yağları kaç kez kullanılmalı

Uzmanlar yağın ateşle teması sonrası kanserojen maddelerin ortaya çıktığını belirtiyor yani ne demek bu kızartma yağını 1 den fazla kullanmamak gerekir aslında uzmanlar kızartmayı hiç önermiyor kızartma yerine haşlama veya fırında yemek yapılmasını önermekteler. Kızartma, kavurma yöntemleri ile yapılan besinlerde yağların oksidasyonu sonucu kanserojen maddeler açığa çıkartıyor.
Kızartma yağları

Kızartma yağlarının zararları

Uzmanlar kızartma yağlarının sağlık açısından olumlu olmadığını aksine zararlı olduğunu belirtmektedirler. Kanser hastalığı tedavisi zor olan hastalıktır kanserinde çeşitleri var yanlış anlaşılmasın kızartılan yiyecekler değil yağ kızardığı zaman kızarmış olan yağ zararlıdır yiyecekleri haşlayarak veya fırında pişirebilirsiniz. Yağ ateşle temas ettiğinde yukarda da belirtildiği gibi kanserojen maddelerin ortaya çıkmasını sağladığı için hastalığa yakalanma riski artmaktadır.
Mümkün olduğunca kızartılmış besinlerden uzak kalınması, daha sıklıkla, buharda, haşlama ve fırın gibi yöntemlerle pişmiş besinler tercih edilmesi gerekir. Deney hayvanları ve insanlar üzerinde yapılan çalışmalar çok fazla yağ tüketiminin hormona dayalı kanserler, kolorektal kanser riskini artırdığını göstermektedir. Yine yağların ateş ile teması sonrası kanserojen maddeler açığa çıkmaktadır.

Yağları nasıl saklamalıyız

Yağı sakladığımız yer güneşle temas etmemeli sıcak ortam yağları etkilemekte özellikle yaz aylarında yağları güneş görmeyecek bir yerde saklamak, içindeki olası artacak zararlı maddelerin oluşma riskini azaltacaktır.
Mümkün olduğu kadar kızrtma tarzı yiyeceklerden uzak durmamız gerektiğini uzmanlar uyarmakta bizlerde eğer saglığımızı düşünüyorsak eğer kesinlikle uzmanların uyarılarına kulakvermeliyiz aynı zamanda da uymalıyız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar