Kepek neden olur, nasıl geçer

Bu konumuzda kepek den bahsedeceğim kepeğin kişiler üzerinde etkisi sadece görüntü kirliliğidir her hangi bir hastalığın belirtisi olmadığı gibi bulaşıcıda değildir. Kepek oluşmasının önemli nedeni şampuan seçimidir özellikle kuru ciltlerde daha çok görülür.
Kepek neden olur
Saçlar uzun süre yıkanmadığında yağlanma olur yağlanmayla beraber kepek oluşumuda ortaya çıkar saç bakımı doğru yapılmadığında sadece kepek değil saçlarda dökülmelerde ortaya çıkabilir. Jöle gibi saç spreyi gibi kimyasallar saçlarınıza ve saç derinize zarar verir kullanmaktan kaçınılması gerektiğini ancak kullanıpta saçlarından olan kişiler bilir.

Kepek oluşumu nasıl olur kısaca cevap verelim deri devamlı kendini yenilediği için ölü hüçrelerde dışarı atılır cildin kendini yenileme işini hızlıyaptığında ortaya kepek sorunu çıkıyor. Nasıl geçer kısaca cevap verelim kepeğin en etkili tedavisi saçları her gün yıkamak ve saç derisine göre şampuan seçimidir doğru şampuanla kepek sorunu ortadan kalkabilir.

Yani cildinizi tanımalısınız eczanelerde kepek şampuanları satılmaktadır. Şunuda belirtmek isterim aşırı kepek sorunu varsa denemediğiniz şampuanda kalmadıysa yapacağınız tek şey doktora gidip sorunun neden kaynaklandığını öğrenmektir.

Bütün  saçlarda kepeklenme oluşur. Bunun kirli olmakla bir alakası yok. Ama bazı saçlarda gözle görülür derecededir bazılarında değildir. Saçınızda müdahele edecek şekilde kepeklenme olup olmadıgını anlamak için siyah bir kağıt veya bez parçasından küçük bir bölüm kesin ve ayırmış oldugunuz saçlarınızın dibine sert bir şekilde basılı  tutup 10 saniye bekleyin.

Eğer kullandıgınız parçadaki beyazlar sayıca 10-12 arasındaysa kullanacağınız bakım  ürünüyle kepeklenmeyi gözle görülmeyecek hale getirebilirsiniz.

Kepeklenmeyi önlemek  için her gün duş alırsanız bu yanlış bi yöntem olur. Çünkü saç derinizdeki gözenekler açılır ve saç şekillendirmede kullandıgınız ürünler veya içerisinde bulundugunuz hava bu gözeneklere nüfuz ederek kepeklenmeyi arttırır. İki günde bir duş almanız daha yararlı olacaktır. Ya da her gün duş almak zorundaysanız bir gün şampuanlayıp diğer gün saçlarınıza şampuan uygulamayın.

Her gün saçları Şampuanlamak saç dökülmesini ve kepeklenmeyi arttırır. Ve mümkün oldugunca saçlarınızı  soğuğa yakın su ile yıkayın. Çünkü hem saç derinizdeki gözenekler sıkılaşarak dökülme  ve kepeklenme azalır hem de şekil vermek daha kolay olur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar