Kahvaltıda ne yenmeli?

Kahvaltıda bulunması gerekenler, kahvaltıda ne yemeliyiz, sağlıklı bir kahvaltı için bunları yapın.
Günün ilk ve en önemli öğünü kahvaltıdır. Mutluluğun kahvaltıyla alakalı oldugu bir gerçektir. İyi ve mutlu kahvaltıda neler olmalı.
Vazgeçilmezimiz olan süt ve süt ürünleri. Beyaz peynir krem peynir köy peyniri. Protein alımı açısından kesinlikle haşlanmış yumurta sofrada bulunmalıdır.
kahvaltıda ne yenmeli?
En önemlisi  ekmek  tabiki. Ekmek tam buğday ekmeği veya çavdar ekmeği olmalı. Haşlanmış yumurtanın yanı sıra haşlanmış patates de gün boyu sizi tok tutacaktır. Domates  salatalık ve yeşillik olmazsa olmazlardandır. Yeşilliğe ağırlık vererek bağırsaklarınızı çalıştırıp formunuzu koruyabilirsiniz. E tabi ki zeytin de işin içinde. Farklı aromalarla soslanmış zeytinler enfes bir tat bırakacaktır gün  boyu damağınızda. Kızartma ürünlerinden sabah saatlerinde uzak durmanızı şiddetle  tavsiye  ederim. önemli  olan  bir diğer husus ise içecektir.

Eğer kahvaltından önce meyve suyu içerseniz gün boyu yorgunluk hissederseniz. Kahvaltıdan sonra içerseniz uykunuzu getirecektir. Ama kahvaltı esnasında içerseniz daha sağlıklı ve zinde bir kahvaltı etmiş olursunuz. Salam sucuk sosis... pek sağlıklı  olmayan bu et ürünleri ne yazık ki kahvaltılarımızda mevcut. En az zararla kurtulabiliriz bun ürünlerden. Izgara yaparak  ama eğer ızgara yaoma şansımız yoksa yine baharatlar ve az bir yağ ile fırında  pişirmek yağda kızartmaktan dah sağlıklıdır.
Çikolatalar reçeller... çok  önemli çünkü gün boyunca kan şekerimizi dengede tutabilecek yiyeceklerdir. Çikolata değil de reçel daha ön  planda olmalı. Evde gdosuz meyvelerden  yaptıgınız  reçel  çok daha sağlıklıdır. Yoğurdun üzerinden alınan o kaymakla reçel çok tatlı bir ikili oluyor. Kaymak demişken yoğurtdu es geçmek  olmaz. Yoğurt içersindeki mineraller provitaminler sayesinde ne yaşta olursak  olalım kemiklerimi sağlamlaştırır.
En güzel kahvaltı  sevdiklerinizle birlilte yapılan kahvaltıdır. Kahvaltıdan sonra bir fincan Türk kahvesi içmek sağlığa son derece faydalıdır ve bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Zaten adından da anlaşılacağı üzere  "kahve altı"

Yorumlar

Popüler Yayınlar