İNVERTER KLİMA NEDİR? NASIL ÇALIŞIR?

Yaz ve kış aylarının artık bir değişilmezi haline gelen klimalar hakkında yazacağımız bu yazımızda İnverter klima nedir, nasıl çalışır sorusuna cevap vereceğiz. Klimalar oda sıcaklığını istenilen dereceye ulaştırdıklarında dururlar ve odadaki ısı derecesi değiştiğinde tekrar çalışmaya başlarlar. Bu da klimaların çok fazla elektrik tüketmelerine neden olur. Bunu bir otomobile benzetebilirsiniz.
İNVERTER KLİMA NEDİR?
Bir otomobil trafikte dur kalk yaparak çok fazla yakıt harcar. Klimada da sistem aynı işler. Klima çalışmaya başladığı anda çok fazla enerji tüketir. Bu soruna çare bulmak isteyen klima üreticileri inverter sistemler üzerinde çalışmaya başladılar ve inverter klimalar bu şekilde geliştirildi.

Klima seçerken kullanım şeklinize dikkat ederek seçmenizde fayda vardır. Eğer gün içerisinde çok az çalıştırmak üzere klima alıyorsanız, inverter olmayan bir klima seçebilirsiniz. Bunun nedeni ise, klima sürekli kapan-çalış yapmayacağı için çok fazla elektrik tüketmeyecektir. Eğer gün içerisinde sabahtan akşama kadar çalıştırmak amacıyla bir klima alıyorsanız işte o zaman inverter klima almanızda fayda vardır. İnverter klimalar dur-kalk sistemine sahip oldukları için daha az enerji kullanarak tasarruf yapmanıza olanak sağlayacaktır. 

İnverter klimalar çok uzun süre çalışıp daha fazla enerji tasarrufu yapmak adına geliştirilmiştir. Bu nedenle inverter klimalar biraz daha pahalıdır. Ancak bu durumu şöyle örneklendirebiliriz: İnverter klima almayıp da başka bir klima alırsanız ve gün içerisinde sürekli çalıştırırsanız bu size elektrik faturalarında pahalıya patlayacaktır. Ancak inverter klima alırsanız eğer gün içerisinde sürekli çalıştırmanıza rağmen daha az elektrik faturası ödeyeceksiniz. Yani ilk başta daha fazla para ödememek için inverter klima almazsanız bu fark size elektrik faturalarında yansıyacaktır.
 
Bu konu hakkında son söylemek istediğim bir şey daha var. İnverter klimalar dışarıdaki hava koşulları -15 derecenin altında bile olsa ya da 40 derecenin üstünde bile olsa performans düşüklüğü yaşamazlar. Ancak inverter olmayan bir klima tercihinizde hava sıcaklıkları bu derecelerde olduğunda klimanızın işlevi son bulur ver durur. O nedenle inverter klimalar bu açıdan daha kaliteli ve daha iyi işleve sahiptirler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar