Huzursuz bacak sendromu belirtileri

Günlük yaşamda hayatı olumsuz etkiliyen huzursuz bacak sendromunun belirtileri nelerdir öğreneceğiz özellikle gece bu rahatsızlık yüzünden hastalar uykusunu alamaz uykuyu alamayınca kişiler iş hayatında veya günlük yaşamında olumsuz etkilenir uykusuzluk normal hayatı etkiler sorunlara neden olur.

Özellikle gece uykuya geçiş esnasında bacaklarda anormal hareketler hissettiğinizde huzursuz bacak sendromu nedenlerinden kaynaklandığını düşünmelisiniz.
Huzursuz bacak sendromu
Huzursuz bacak sendromuna yakalanan hasta sürekli kalkmak, dolaşmak, bacaklarını germek ister. İstirahatte hissedilen bu garip hissi hastalar tam olarak ifade edemezler. Hastalar ancak ve ancak bacaklarını hareket ettirerek bu histen kurtulurlar.

Hareketler sonrasında kısa bir süre rahatlayan hasta, en fazla birkaç dakika sonra tekrar aynı hissi yaşar.  Uyku bozukluğu yarattığı için gece boyunca kesintisiz bir uyku sağlanamaz. Bu da gün içinde uykuya meyil, dikkat ve konsantrasyon azlığına sebep olabilir.

Huzursuz bacak sendromu belirtileri şunlardır

Hastanın bacaklarında karıncalanma, iğnelenme, uyuşma, kramp, yanma benzeri rahatsızlık verici hisler olur.  Bu sendromun temel özelliği;  bacaklardaki bu rahatsızlığın hareket etmekle geçmesi, istirahatle başlamasıdır. Özellikle akşamları başlayan problemler uykuya dalmayı güçleştirir.  Ayrıca toplantılar, uzun yolculuklar gibi sürekli oturma gerektiren durumlarda sıkıntı yaratır.
Bu belirtiler bende var hissi taşıyorsanız kesinlikle doktora gidip muayene olmalısınız aksi taktirde bu hastalık yaşam kalitenizi düşürür.

Yorumlar

Popüler Yayınlar