Hamilelik lekeleri nasıl geçer

Gebelik döneminde oluşan lekeler nasıl geçer, hamilelik lekeleri için maske tarifi, hamilelik lekeleri için bitkisel çözüm;

Hamilelik lekeleri yani melasma sorunu sadece hamilelerde görülmüyor genelde kadınlarda görülen melasma hormonların yükselmesiyle ortaya ciltde lekelenmeler çıkar hamilelerde sık görülür gebelik dönemi sonrası her şey normala döner.

Maydanoz suyunun cilt lekeleri ve kırışıklıkları geçirme etkisi olduğu eskiden beri bilinir maydanoz suyu maskesi ile hamilelik lekelerini giderebilirsiniz.

Kimlerde sık görülür

Doğum kontrol hapı kullananlar, güneşe duyarlandıran maddeler içeren kozmetik ürünlerin kullanılması da benzer sorunları tetikleyebiliyor. Bazen üst dudağa yapılan bir ağda sonrası lekelenme başlayabilir.

Yüz bölgesinde en sık yanaklar, üst dudak ve alında, yüz dışında ise boyun, göğüs orta hat ve ön kolun dış yan yüzünde görülür.

Hamilelik lekeleri için maydanoz suyu maskesi

Maydanoz suyu ve limon suyunu eşit ölçülerle karıştırınız ve hamilelik lekesi problemi olan bölgeye uygulayınız. Daha sonra 15 dakika bekleyip ılık su ile durulayınız. Düzenli olarak bu yöntemi her gün uygulayınız kozmetik ürünleri kimyasal madde içerdiği için kullanmaktan kaçının.

Yorumlar

Popüler Yayınlar