Geç hamile kalmanızın nedeni stres olabilir

Toplumsal gelişmeler çevre faktörleri aile sorunları gibi birden çok strese neden olan etken vardır.
Stresin insanglığına olumsuz etkileri olduğunu biliyoruz uzmanlar stresin önemli zararlarından birini açıkladı yeni evlen çiftler için oldukca önemli bilgi.
Özellikle de kadınların stresten uzak durmaları gerektiğini belirten uzmanlar stresin doğurganlığı azalttığını bazı kadınların gebe kalma süresini uzattığını belirtmekte.
Geç hamile kalmanızın nedeni stres olabilir
Kadınlar, stresle çok daha fazla karşı karşıya kalıyor. Eşinden yeteri kadar destek görmeyen kadınların gebelik şansı düştükçe, stres çoğalıyor. Hâlbuki çiftler, stresten uzak durup birbirlerine destek olursa bebek olma ihtimali artıyor.
Gebe kalma süresinin uzaması, çiftler için stres kaynağı olabilir. Erkekler genellikle problemin önemsiz olduğuna inanır. Kadınlar ise; adet günü hesabı, ilişki zamanlaması, yumurtlama takibi ve adet gecikmesi beklentisi içinde oldukları için çok daha fazla stresle baş ederler. Bu faktörler, gebelik elde etme şansını gitgide azaltır.

Uzmanların görüşlerine her zaman saygı duymak ve uygulamak gerekir stresten uzak durmakta bizim elimizde her şeyi kafamıza takmassak eğer belki biraz olsun strese girmeye bilir fakat yoğun şehir hayatı uzak durmaya çalışssak da bizi strese sokuyor olsun hayat yinede devam ediyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar