Doğal buklelerle baş etme yöntemleri

Kıvırcık saçlara şekil vermek sanıldığı gibi zor bir iş değildir. Doğru taktiklerle kıvırcık saçlar çok havalı ve tarz bir görünüme sahip olabilir. Çoğunlukla kıvırcık  saçlar ince  tellidir. Öncelikle doğru şampuanı seçmekle başlamalısınız. Kıvırcık  saclar ince telli oldukları için uç kırıklarına ve kurumaya çok meyillidir. Nemlendirici ve onarıcı şampuanları tercih etmelisiniz. Ve mutlaka saçlarınıza aldıgınız şampuan  serisinin duş esnasında kremini de kullanmalısınız.
Kivircik saçlar duş sonrası  taranmaz. Tarandığı takdirde kabarma ve şekilsizlik olacaktır. Şampuanlama işlemi bittikten sonra saçlarınızı kremleyip taramalısınız. Saçın nemi hapsetmesi için en az 3 dakika krem saçınızda beklemeli. Kremledikten sonra saçlarınızı çok yıkamayın ki nem içinde kalsın. Böylelikle saçlar kabarmaz ve şekil vermek daha kolay olur.
Gelelim kurulama işlemine.. duştan çıktıktan sonra saçlarınızdaki fazla suyu ellerinizle sıkın ve asla havlunun arasına alıp saçlarınızı ovuşturmayın.bu işlem  saçlarınızın kırılmasına ve nem kaybetmesine  sebep olur.havluyu saçlarınıza sarıp diğer bakımlarınızı yapabilirsiniz. Saç ne ıslak ne kuruyken tercih ettiğiniz şekillendiriciyi uygulayın. Benim  önerim saç tipinize uygun ağırlaştırmayan bir saç köpüğüdür. Köpüğü saç diplerinize yakın yerden aşağı  doğru uygulayın. Uçlardan yukarı doğru  yaptıgınız takdirde saçlarınız kendini  yukarı doğru çeker. Eğer köpük değil de saç şekillendirici krem kullanmak istiyorsanız saçlarınız nemliyken kremi yine  saç diplerine yakın yerden uçlara doğru  kullanmanız ve uçlara ağırlık vermeniz  gerekiyor. Jöle kivircik saçı sabitler donuk  bi görünüm  verir bu yüzden  jöle tercih etmeyin.

Saç şekillendirici kullanıldı ve en önemli işleme sıra geldi. hafif  ıslak olan saçlarınızı parmaklarınızla tarayın tarama işlemi bittikten sonra  parmak uçlarınızla saç diplerinizi hacimlendirin. Yani saç diplerinize parmaklarınızı geçirip  saçlarınızı hafifçe yukarı  doğru kaldırın. Bu işlemde bittikten sonra saç kurutma  makinesi olanlar kesinlikle  bir vigo yardımıyla saçlarını kurutmalı.vigoyu kullanabilmek  çok önemlli.. saçlarınızı öne doğru atıp saç uçlarınızı vigoya yerleştirip kurutun. Dipten başladığınız takdirde saçlarınızın uçları sönük  kalacaktır. Kurutma işleminiz en fazla 4 dakika sürmeli. Zaten nemli olan saçlarınız  hemen kurur. Ve kıvırcık saç asla tamemen kurutulmamalı.kurutma işlemi bitti ve hala başınız eğik bi şekilde hızlı bi hareketle normal  halinize dönün  ve aynaya  bakın :) işe yaradığını göreceksiniz..
Eğer saç kurutma makineniz ya da vigonuz yoksa  saçlarınızın kendiliğinden  kurumasını  beklerken sürekli saçlarınzı parmak uçlarınızla açmalısınız.. yoksa bukleler birbirine karışacaktır...

Yorumlar

Popüler Yayınlar