Dirsek kararması neden olur, nasıl geçer

Yaz aylarında daha çok görülen dirsek kararması kadınlarda sık görülen kötü görüntüye neden olan cilt sorunudur bayanların derisi erkeklere göre daha hassas olduğu için bayanlarda görülme sıklığı buyüzden çok tabi sık olmasada erkeklerde de görülebiliyor.
Dirsek kararması neden olur
Herhangi bir hastalık belirtisi değildir fakat görünüm açısından hoş görülmediği için bu durum kadınların bir hayli canını sıkmaktatır.

Dirsekler neden kararır?

Dirsek kararması nedenleri genel olarak, güneşe çok fazla mağruz kalınması ve kuru bir cilt yapısına sahip olunması dirsek kararmasının başlıca nedenleridir.

Dirsek kuru olduğu için kısa kollu giysiler giyildiğinde güneşe maruz kalındığında ortaya çıkar birde masa başı çalışanlarda çok görülür dirsekler devamlı masayla temas halinde olduğu zaman ortaya çıkar zaten dirseklerinize baktığınızda kuru olduğunu göreceksiniz nemlendirici kullanırken dirseklerede sürülmesi gerekir.

Dirsek kararması nasıl geçer?

Derideki kararma kısa kol giyisi giyen çoğunlukla bayanlarda görülen tehlikesi olmayan sadece lekelenmedir eğer aynı problemi sizde yaşıyorsanız telaşlanmayın çaresi burda bazı nemlendirici özelliği olan kozmetik ürünleriyle dirsekte oluşan kararmalardan kurtulabilir siniz fakat kozmetik ürünleri kimyasal olduğu için kullanmanızdan yana değilim. Evinizde doğal yollarla kendinizde yapacağanız bir kaç tane kür tarifi ile kurtulabilirsiniz.

Evde yapabileceğiniz en çok tercih edilen doğal kürler

Dirsek kararmasına karşı birinci kürümüz limonu ortadan ikiye kesin dirseğinize ovarak sürün isterseniz lümonun üzerine tuz da dökebilirsiniz 15 dakika bekleyin ılık suyla yıkayın bu işlemi haftada 2 kere uyugulayın.

İkinci kürümüzde elma sirkesiyle yapılmaktadır 2 kaşık yoğurt ve 1 kaşık elma sirkesi ikisini karıştırın dirseklere masaj yaparak uygulayın bu şekilde kararmalardan kurtulmuş olacaksınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar