Aşırı sıcaklar kalp krizine neden oluyor

Sıcakların artmasıyla kalp krizi geçiren kişilerin sayısında artış görülmekte aşırı sıcaklık kalp krizine neden olabilir. Uzmanlar uyarıyor aşırı sıcaklarda özelliklede öğlen saatlerinde güneşin etkili olduğu zamanlar dışarı çıkılmaması ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söylemekteler. Kalp-damar hastaları için yüksek risk taşımaktadır özellikle bu hastalar yüksek sıcaktan kendilerini korumaları önerilmektedir. Sıcaklar damarların genişlemesine neden olduğu için kan dolaşımı yavaşlar kalp hızı yükselir kanda pıhtılaşma meydana gelir kişi kalp krizi geçirir kesinlikle dikkatli olunmalı gerekli tedbirler alınmaladır.
Aşırı sıcaklar kalp krizine neden oluyor

Uzmanların görüşleri şunlardır

Sıcaklıklar, kalp-damar hastalıkları için yüksek risk oluşturuyor. Sıcaklarla birlikte bacak ve kollardaki damarlar genişleyerek, dolaşımda yavaşlamaya ve kalp hızında artışa neden oluyor. Kalp hızının artması aritmilere, venöz dolaşımın yavaşlaması ise kan basıncında düşmelere, pıhtılaşma eğiliminde artışlara sebep olup, kalp krizi riskini artırır. Uzmanlar uzun süre güneşe veya yüksek sıcaklığa maruz kalmak, sıcak çarpması denilen durumun ortaya çıkmasına neden olur.

Gördüğünüz gibi aşırı sıcaklıkların saglığımıza zararları oldukca fazla bu yüzden gerekli tedbirleri almamız hakkında uzmanlar bizleri bilgilendirmekte bize düşen de bu önerilere uymak ve uygulamak kalıyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar