Spor yaparken fazla su içmek zararlı

Spor yapan kişiler doğal olarak sporun etkisiyle vücutta sıvı kaybı olur fakat sıvı kaybını gidermek için aşırı su tüketilir. Uzmanlar bu konuda uyarıyor spor yaparken fazla su tüketimi ölümle sonuçlanabilir. Toplumda bu inanış oldukca yaygındır bu konuda ABD araştırma yapılmış ve 14 sporcunun fazla su içmesi sonucu hayatını kaybettiğini bildirmişlerdir.

Spor yapaerken aşırı su içmek zararlımıdır?

İşte ABD li araştırmacıların spor yapan kişilerin fazla su tüketimi sonrası neden ölümle sonuçlanacağını bu yazıda açıklıyorlar: Gereğinden fazla su içilince kanda sodyum azalıyor. Böbreklerde çok fazla sıvının birikmesinin ardından vücuttaki hücreler aşırı sıvıyı depolamaya gayret etmeye başlıyor. Bu da vücudun farklı yerlerinde ödemlere neden oluyor. Beyinde oluşabilecek ödemler ise komaya hatta ölüme dahi yol açabiliyor.

Peki spor yapan kişiler suyu nasıl ve ne zaman tüketmelidir?

Uzmanlar spor yapan kişiler vücuda gerektiği kadar suyun tüketilmesi gerektiğini yani spor yapanlar sadece su sadıkları zaman aşırıya kaçmayıp gerektiği kadar su tüketmelerini belirtmektedirler.
Uzmanların bu açıklamalırından anlayacağımız spor yaparken fazla su içmenin zararlı olduğunu anlamak mümkündür siz siz olun bu uyarıları dikkate alın kulak arkası yapıpta sonra saglığınızdan olmayınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar