Saat neden sol kola takılır?

Saati sol kola neden takarız ben bu durum sağlık açısından bi etkisi olduğunu düşünüyordum fakat araştırınca mantıklı bir açıklamasını buldum benim düşündüğüm yolada geldiği yollar var yanlış düşünmemişim biraz olsun haklılık payım var. İnsanların geneli sağını kullandığı için yaptığı iş esnasında sağ elindeki saat takılmasın diye sol kola takılıyor. Yüzükte bu yüzden sol koldaki parmaklara takılır çünkü takılırsa parmağımız kopa bilir değilmi.

İnsanlar saatlerini niçin sol kollarına takarlar?

Özel bir durum veya farklı olma düşüncesi yoksa insanların çoğu saatlerini sol kola takar. Çünkü çoğunluk sağ elini kullanmaktadır ve bu kolun daha hareketli olması nedeniyle saatin bir yerlere çarpıp zarar görme olasılığı yüksektir. Zaten saatin kurma düğmesi 3 rakamının yanındadır. İnsanlar saati kurmak istedikleri zaman onu bilekten çıkarmadan sağ elle uzattıkları sol kollarındaki saati kurabilirler.

Artık saatin neden sağ kol değilde sol kola takıldığını öğrendik. Genelde insanlar böyle şeylere kafa yormaktadırlar bende biraz olsun bu soru işaretlerini kaldırmak için uğraşmaktayım saygılarımla.

Yorumlar

Popüler Yayınlar