Regl ağrısı nasıl geçer

Regl ağrısı adet döneminde oluşan şiddetli ağrıdır kadınlarda belli günlerde görülür. İnternette yaptığım bazı araştırmalara göre şiddetli regl ağrısı çeken kişiler bu ağrıları geçirmek için farklı farklı yöntemler denemektedirler.
Bazı kişilere fayda sağlayan yöntem bazılarınada faydası olmadığını gördüm. İlaç tavsiyesi yapan arkadaşlarda fakat her ilaçı kafamıza göre içemeyiz vücudumuza yan etkisi olabilir.

Dışara atılamayan kanama kanın rahim içinde pıhtılaşması sonucunda rahim duvarınında pıhtılışmış kanı atmak için aşırı kasılması sonucunda ağrılar şiddetlenmektedir bu durumda kanı kesecek ilaçlardan sakınılmalı çünkü kan dışarı akması gerekmelidir. Kan dolaşımı hızlandıracak aktiviteler yapmak ağrıların azalmasına katkı sağlayacaktır.

Örnek olarak bacaklara ya da ayak parmaklarına masaj yapmak gibi kısa süreli sıcak su kompresleri gibi çeşitli çaylar içmek gibi yollara baş vurabilirsiniz kesinlikle dar giysileri tercih etmeyin dar giymekten kaçının. Beli ve ayakları sıcak tutmaya gayret gösterilmelidir oluşabilecek enfeksiyondan korunmak için bu göz ardı edilmemelidir.

Bazı denenmiş ve deneyen kişilerde oldukca etkili olan bazı tavsiyelerde bulunan arkadaşların önerilerini sıralıyorum bunları deneyebilirsiniz.

Denenmiş ve işe yaramış öneriler
1- Regl dönemindeyken kiraz sapı kaynatıp için (aktarlar satar, meşhurdur) istediğiniz gibi de tatlandırın.

2- Düzenli olarak böğürtlen çayı içerseniz regl dönemlerinde ciddi ağrılar çekmezsiniz. Hatta bu dönemleri birşey yapmadan hafif atlatanlarda hiç ağrı görülmez.

3- Majezik kanamayı durdurmuyor ve hemen etkisini gösteriyor majezik 15 dk. da etkisini gösterir.
4- Ayrıca çilek yemek, 1 parça çikolata ve temiz hava almak da kesinlikle etkili.

5- Su torbası bazı kişilerde karın bölgesinde bazı kişelerde de ayaklarına koyunca etkili oluyor.

6- Bol sekerli ılık su bazı kişilerde faydalı olmakta deneyebilirsiniz.

7- Gül çayi gercekten iyi geliyor tavsiye ediliyor.

8- Kan dolaşımını hızlandıran eğzersizler düzenli olarak yapılmalı.

Denenmiş bu yöntemler genelde regl ağrısı çeken kişilerde etkili olmakta adet sancısı kadınlarda belli günlerde görülen tamamen doğal olan bir durumdur kesinlikle psikolijik olarak neden biz bu ağrıyı çekiyoruz diye yakınmalarda bulunmayın kadınlar çok değerli ve özel varlıklardır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar