Migreni önlemenin yolları

Migreni önlemenin doğal yolları ve yapılacaklar; Migren tedavisi için uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor tedavi sürecinde hastaya düşen bu uyarılara dikkat etmesidir belki kalıcı tedavisi olmaya bilir fakat baş ağrılarını hafifletip her gün migreniniz tutmaz migreni tetikleyen başlıca nedenlerden birisi de uyukusuzluktur.
Düzenli uyulmadığı taktirde baş ağrıları ortaya çıkar bu ağrılar hayatı olumsuz etkiler çekilmez bir yaşam ortaya koya şiddetli baş ağrıları yüzünden yaşam kalitesi de düşer.

Uzmanların migreni önlemek için önerileri şunlardır

Her gün vücut alışkanlığını oturtmak için aynı saatte kalkılması gerekir. Gün ortasında uyumamaya da özen gösterilmeli. Her gün aynı saatte egzersiz yapmak stresten arınmaya yardımcı olacağı için ağrıların gelişmesini önlemektedir. Migreni tetikleyen faktörleri daha iyi tespit edebilmek için baş ağrısı günlüğü tutulabilir. Mümkün olduğunca stresli ortamlardan uzak durulmalı. Ayrıca çay ve kahve tüketimi sınırlanmalı. Günlük 4-5 fincana yükseldiğinde kahve, kafein bağımlılığı yapabiliyor ve ertesi sabah migreni tetikliyor.

Stresin sizi etkilemesine izin vermeyin, gerekirse uzmanından destek alın.

Parlak ışık, yüksek sesli ortamlar ve keskin kokulardan uzak durun.

Uykusuz kalmayın veya çok fazla uyumayın. Kişisel farklılıklarla beraber günde yaklaşık 6-8 saat arası uyku tavsiye ediliyor.

Kesinlikle öğün atlamayın. Öğün atlanması hipoglisemiye (kan şekeri düşüklüğüne) neden olduğu için migren ataklarını tetikleyebiliyor.

Lodoslu havalarda mümkün olduğunca dışarı çıkmayın. Lodos rüzgarlarının getirdiği rutubetli hava; halsizlik, bitkinlik ve vücuttaki elektrolitik dengeyi bozduğu için migren ataklarını tetikleyebiliyor.

Çikolata, eski peynir, yağlı yiyecekler, portakal, domates, muz, çiğ soğan, salam, sosis, fındık, Çin yemekleri ile alkolden uzak durun.

Günde ortalama 2-3 litre su içmeye özen gösterin.

Düzenli spor yapmayı ihmal etmeyin. Sporun her dalında salgılanan seratonin hormonu stresten uzaklaşmamızı sağlıyor. Bu nedenle haftada en az 3 kez yapılması öneriliyor.
Bu uyarılara ve önerilere dikkat etmeliyiz aksi takdir de baş ağrıları daha da çekilmez bir hal alabilir kafanızı kaldıramayacak durama gelebilirsiniz. Unutmayın her şey bizim elimizde.

Yorumlar

Popüler Yayınlar