Lazer epilasyon yaptırmak işe yarıyormu?

Günümüzde oldukca yaygınlaşan lazer epilasyon sağlıklımıdır gerçekten işe yarıyormu? her yerde reklamını duymak mümkün sloganı istenmeyen tüylerden kurtulma tabiki bu yazıyı okuyorsanız sizlerinde düşüncesinde bu yöntemi deneyip yada denememek için soru işareti varki araştırma yapıyorsunuz.
Herkezin aklında soru işareti vardır acaba görüntü bozukluğuna yol açan bu kıllardan veya tüylerden kurtulmak bu yöntemle mümkünmüdür diye vücudumuzdaki kılların saglığımız açısından faydası olduğunu uzmanlar belirtmekte nasıl doğanın bir dengesi varsa vücudunda bir dengesi vardır. Şöyle örnek vermek isterimki daha iyi anlayabilirsiniz tavukları öldürürseniz böcekler çoğalır kenede yaygın bir örnektir.
Bu işi yapan firmalar reklam yaparken tüylerden yüzde yüz kurtulma garantisi veriyor şunuda belirtmekten kaçınmıyorlar sağdece bayanlara garanti veriyorlar tüyleri ince olduğu için erkeklere pek garanti vermiyorlar çünkü kalın tüylerde pek işe yaramıyor. Günümüzde bazı kişiler insan saglığını hiçe sayarak kendilerini sadece para kazanmaya adamışlardır dikkatli olmanızda fayda var her firmayada yaptırmayın derim. Biraz araştırma yaptım uzmanların görüşlerini sizlere kısaca paylaşmak istedim.

Uzmanların görüşleri: Lazer epilasyon yöntemi güzellik merkezlerinde “kusursuz, yüzde yüz kalıcı, acısız” şeklinde tanıtılıyor. Dermatologlar ise başarı oranını yüzde 70-80 diye veriyor. Kalıcılığı için de “tartışılır” diyor. Çünkü vücut dinamik bir yapı. Bir sürü kıl yapacak hücre mevcut. Mesela, gözle görülmeyen ayva tüyleri gibi. Onlar hormonel sorunlar, kullanılan ilaçlar ya da kist sebebiyle kalınlaşıp kıla dönüşebiliyor. Kişinin lazer epilasyon yaptırmasının herhangi bir önleyici etkisi bulunmuyor. Bazen de melanin pigmentine verilen sıcaklık, kıl oluşumunu tetikleyerek artırabiliyor. 
Evet uzmanların görüşleri bunlar siz kararınızı vermekte zorlanıyorsanız size tavsiyem yaptırmadan önce araştırın bu işin uzmanlarından bilgi alın derim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar