İyi kavun nasıl anlaşılır?

Kavunun iyisi nasıl anlaşılır hep beraber öğreneceğiz püf noktaları burda

Kavun sofralarımızın olmazsa olmazıdır herkez kavunun iyisinden anlamaz bu kusur değil satıcıya sorarsınız nasıl diye satıcı başlar malını övmeye sizde hemen alırsınız eve gidince keser tadına bakar ve hayal kırıklığına uğrarsınız benim başıma çok geldiği için iyi bilirim kavunu mevsiminde yemek daha lezzetlisini yemek demektir tadı kadar türü önemledir türlerinin hepsi aynı lezzette değildir bunların lezzeti ve kokusu farklıdır. Alırken satıcıya türünü sorabilirsiniz en çok tüketilen kırkağaç dır çok tüketildiği için zaten her yerde özellikle bu kavun satılır. Türlerini daha iyi anlaya bilmeniz için resimlere baka bilirsiniz.
Kırkağaç
Galia
Hasanbey

Kavun türleri

Kavun alırken türü önemlidir 3 tür kavun vardır galia, kırkağaç ve hasanbey dir.
Galia: Sarı ve yuvarlak olan bu tip kavunlar tatlı ve suludur.
Kırkağaç: Şeker oranı Galia’ya göre daha düşük olsa da aroması oldukça kuvvetlidir.
Hasanbey: Koyu yeşil renklidir yoğun kokulu, tatlı ve suludur.

İyi kavun nasıl seçilir

Kavun, toplandıktan sonra yumuşar ve daha sulu hale gelir ancak daha fazla tatlanmaz.
Kavun satın alırken yumuşak bölgesi varsa, çatlaksa veya çürükse almayın. Kavunun kabuğu beyaz veya yeşilimsi bir renge sahipse almamanız gerektiğini hatırlatırız.
Kavunu elinize aldığınızda içinin dolu olduğunu hissetmelisiniz.
Taze kavun güzel kokar. Aldığınız ancak yemeyi unuttuğunuz kavunları blenderdan geçirip serinletici içecekler hazırlayabilirsiniz.
Artık kavun seçerken ne yapmanız gerektiğini anlamışsınızdır bu şekilde daha taze ve lezzetlilerini seçip tüketebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar