CİLDİ GÜZELLEŞTİREN (BESİNLER) YİYECEKLER

Genelde kadınlar tarafından cilt temizliği ve cilt bakımı daha çok önemsense de günümüzde artık erkekler tarafından da cilt temizliği ve cilt bakımı önem kazanmıştır.
CİLDİ GÜZELLEŞTİREN (BESİNLER) YİYECEKLER
Cildi güzelleştiren birçok besin vardır. Siz de bu besinleri kullanabilir ve daha güzel bir cilde sahip olabilirsiniz. Peki cildi güzelleştiren besinler nelerdir? Gelin hep birlikte cildi hangi besin güzelleştiriyor ona bir göz atalım.

Kasları Besleyen Besinler

Cildi güzelleştirmek için önerebileceğimiz ilk besin tabi ki dolmalık kırmızı biber. Dolmalık kırmızı biber insan cildinde oluşan kırışıkları engellemek için birebir. Ayrıca kırmızı biber kan dolaşımını arttıran bir besin kaynağı olduğundan dolayı kasları besleyen bir besindir. Kırmızı dolmalık biber tüketerek cildimizi güzelleştirebileceğimiz gibi akne oluşumunu da minimize eden bir besindir.

Sivilce problemi yaşayan insanların kırmızı dolmalık biberi yemesini şiddetle tavsiye ediyoruz. Düzenli kullanım halinde mutlaka sivilce oluşumunu gözle görülür bir şekilde minimize edecektir. Ayrıca kırmızı dolmalık biber diyet yapan insanların  korkmadan tüketebileceği besinler arasında yer alır.

Cildi Besleyen Yiyecekler

Bir diğer cilde güzelleştiren ürün ise bitter çikolata. Bitter çikolata vücudumuzu zararlı güneş ışınlarından koruma özelliğine sahip olan bir besin kaynağıdır. Süt ilavesiz %80 kakao oranına sahip olan bitter çikolata kontrollü bir şekilde diyet yapanlar için tüketilecek bir besindir.

Bir diğer yiyecek ise somon. Somon vücudumuzun ihtiyacı olan OMEGA 3 ihtiyacını karşılar. Somon yemenin insanda stresi ve sinirliliği azalttığı çeşitli uzmanlar tarafından yapılan testlerle kanıtlanmıştır. Somon cildi içten dışa nemlendiren bir besin kaynağıdır. Somon ayrıca deriniz ve hatta saçınız için bile sizlerin vücuduna fayda sağlar.

Yeşil Çay Tüketin

Yeşil çay, içerisinde bulunan antioksidan sebebiyle cilde çok iyi gelen bir içecek türüdür. Düzenli olarak günde 2-3 bardak tüketildiği taktirde gözle görülür şekilde cildinizde fark edilebilir. Ayrıca yeşil çayın metabolizmayı hızlandırdığından dolayı zayıflattığı belirtiler.

Diyet yapanların mutlaka normal çay yerine yeşil çay kullanması önerilir. Cildi güzelleştiren bir sebzeden bahsedecek olursak bu şüphesiz ıspanak olacaktır. Ispanak metabolizma hızlandırıcı etkisinde dolayı mutlaka diyet yapanlar tarafından da düzenli olarak tüketilmesi gereken bir besindir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar