Çay içmek harareti alır mı?

Sıcaklardan bunalınca harareti atmak için sıcak bir çay içersek harareti alır düşüncesi genelde herkezde var fakat kesin olarakta çayın işe yaradığını bilmeyiz. Toplumda kesin olarak bilmediğimiz ama uyguladığımız bunun gibi daha bir çok konu mevcuttur desek yalan olmaz her halde. Kavurucu sıcaklardan dolayı yükselen harareti çay içmek gerçekten alıyormu? alıyorsa nedeni nedir kısa ve öz bir açıklamayla sizleri bilgilendirmiş olacağız.
Çay içmek harareti alır mı?

Çay harareti alır mı?

Evet çay ve sıcak içecekler harareti alır. Sıcak içecekler vücudun kendisini olduğundan daha sıcak zannetmesine yol açar. Vücut daha çok terler ve bu da ısı kaybına yol açar. İsterseniz konumuzu detaylandıralım değil mi? evet çay gibi sıcak içecekler içildiğinde vücutta terleme fazla oluşmakta terleme sayesinde ise vücut ısısı dengelenir ve vücutta serinleme ortaya çıkar.

Peki soğuk içecekler harareti alır mı?

Soğuk içeceklerin içilmesi durumunda vücut sıcaklığını dengelemeye çalışmakta bu sayede de vücut sıcaklığı artar sonrasında ise sıcaklık ortaya çıkar yani hararet ortaya çıkmaktadır. Yani soğuk içecekler hararet almamakla daha çok hararet yapmaktadır.

Sadece çayın değil sıcak içeceklerin harareti nasıl aldığını öğrenmiş olduk şimdi sıcak bir çay içerek kavurucu sıcakların bunaltıcı havasından biraz olsun rahatlama imkanımız olacak. Sakın bir demlik çayı tek başınıza içmeyin sonra mideyi boza bilirsiniz birde çayı soğuk değil sıcak içiniz :=))

Yorumlar

  1. Sıcakta soğuk içecekler iyi gidiyor ama 5 dk sonra farkı çıkıyor. Çayın harareti aldığını biliyordum ama tam detayını yeni öğrenmiş oldum.

    YanıtlaSil
  2. buna göre gazoz reklamlarını komple durdurmaları lazım yanıltıcı etkisinden dolayı.

    YanıtlaSil
  3. Yıllardır herkesin diline pelesenk olmuş bu sözün doğru çıkmasına sevindim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar