Boy uzatma ilaçları işe yarıyor mu?

Bitkisel diye satılan boy uzatma ilaçları, boy uzatan haplar gerçekten işe yarıyor mu? soruların cevabı makalemizde!.
Günümüzde oldukca yaygınlaşan bitkisel ilaçlar her yerde reklamı yapılmakta ve satılmakta boy uzatma hapları, boy uzatan ilaçlar diye piyasada satılmaktalar bu bitkisel ilaçlar genelde tv lerde radyolarda satılmakta eczanede de satılan varmı bilmiyorum ancak bunlar sağlık bakanlığı değil tarım bakanlığı onaylı.

Biraz düşünürsek bu ilaçların gerçekten boy uzatıp uzatmadığını anlamakta mümkün. Bu haplar, ilaçlar neden sağlık bakanlığı onaylı değilde tarım bakanlığı onaylı benim bildiğim tarım bakanlığı hayvanlara bakıyor. Tüketiciyi aslında kandırmaktan başka birşey değil sadece para için yapılan bitkisel ürünler.

Uzmanlar boy uzaması  belli bir yaşa kadar olur ve artık boy uzamasının imkanı olmadığını belirtmektedir. Aşşağıda uzmanların açıklamalarından bir kısmını sizler için paylaştım neden boy uzamasının imkansız olduğunu anlaşır bir dille açıklamışlar.

Boyun uzaması genelde 18 yaşına kadar gerçekleşir bu yaşa kadar fiziksel aktiviteler boyun uzamasına yardımcı olabilir mesela basketbolcuların boyu uzundur fakat 20 yaşındaki biri sabah akşam basketbol oynasa boyu uzmaz.

Uzmanların görüşleri

Normal boyda bir kişinin boyunun uzatılmasına gerek olmadığı gibi bu gibi besin katkı maddeleri ve ilaçlarla daha fazla uzaması da mümkün değildir. Büyüme kemiklerin eklem yerlerinde bulunan büyüme kıkırdakları yardımıyla gerçekleştiğinden ve 18 yaş civarı bu kıkırdaklar kemikleştiğinden büyüme de durur ve kişi erişkin boyuna ulaşmış sayılır.

Bundan sonra kişinin boyu kısa olsa bile daha fazla uzaması bu tür be­sin katkı maddeleri veya herhangi ilaç tedavisi ile müm­kün değildir.

Gördüğünüz gibi herkeze inanıp paranızı çöpe atmayacağınızı anlamışsınızdır bilmediğiniz bu bitkisel ilaç diye satılanlar sizin saglığınızı olumsuz etkileye bilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar