Bitki çayları zararlı mıdır?

Bitki çayları zararlı mıdır? nasıl tüketilmelidir?

Gün içinde normal çay, kahve gibi tükettiğimiz çaylara altarnatif olsun daha sağlıklı olur diye bitki çaylarına kendi başınıza yönelmeyin normal çayı günde 10 bardak içersiniz birşey olmaz fakat bitki çayları buna benzemez!.

Günümüzde bitki çayı tüketimi oldukca yaygınlaşdı peki hiç düşündünüzmü bitki çaylarını çok tüketmenin sağlık açısından vücudumuza ne gibi olumsuz etkileri olduğunu?

Sık tüketildiğinde bize faydasından çok zararı dokunacaktır toplumda kulaktan duyma laflar her zaman olmuştur olacaktırda örneğin şuram ağrıyor dersiniz bir arkadaşınızda şu bitkinin çayını iç geçer sizde hemen tavsiyeye uyar sık sık içersiniz sonunda bakmışsınız ki dahada kötü olmuşsunuz.

Yani özellikle bitki çayı tüketirken dikkat etmemiz gereken hususlar var bu çayları kesinlikle biliçsizce tüketmemeliyiz sağlıklı kişiler günde 2-3 fincandan fazla tüketmemelidir. Kullanacak kişiler mutlaka bir uzmana danışıp uzman tavsiyelerine göre hareket etmelidir.

Bitki çaylarının fazla tüketimi de sağlık açısından sakıncalıdır. Örneğin ödem sökücü etkisi olan çayların fazla tüketimi vücuttan mineral kaybına da neden olabilir. Daha sağlıklı olur diye sakın hata yapıpta saglığınız daha kötü olmasın.

Bitki çayı tüketirken kapalı kutuda güvenilir firmaların ürettiği son kullanma tarihi yazanları tercih edelim. Hazırlarken kutunun içinde nasıl kullanıldığı yazar veya aktarlardan alıyorsak nasıl kullanılacağını sorup öğrenelim bu şekilde tüketelim. Bitki çaylarının bazı hastalıklara zararı vardır bilinçsiz kullabımda zararlıdır hamileler ve kronik rahatsızlığı olanlar dikkat etmelidir kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışılması gerekir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar