Baş dönmesi; Vertigo nedir

Günümüzde oldukca yaygın rahatsızlıklardan birisi haline gelen iç kulak iltihabına bağlı böş dönmeleridir baş dönmesi sonucunda mide bulantısı gibi denge bozukluğu gibi belirtiler ortaya çıkar bu da vertigo hastalığına işarettir.

Vertigo bir çeşit iç kulak iltihabına bağlı baş dönmesi ve denge bozukluğu ortaya çıkar. Vertigo kelimesi latince dönmek demektir isminden de belli olduğu gibi baş dönmesi rahatsızlığı olarak tanımlanır.

Meydana gelen baş dönmesi oldukca kuvvetlidir hastalığın ilerlemiş kişelerde baş dönmesiyle mide bulantısı olur. Tedavisi mümkün olan bir hastalıktır ilaç veya serum tedavisi uygulanır tabi tedavi doktor kontrolunde uygulanmaktadır sık sık baş dönmesi yaşıyor ve mide bulantınızda var ise kesinlikle doktora başvurmalısınız erken teşhis çok önemlidir.

İç kulak iltihabı sonucu ortaya çıkar bu nedenlede baş dönmesi ve denge bozukluğu meydana gelir doktora giden hastaların genelde şikayeti kulağımdan sesler geliyor diye söylemlerde bulunurlar.

Her hastalıkta olduğu gibi tedavi için erken teşhis bu hastalıktada çok önemlidir baş dönmeniz varsa kesinlikle doktora gidin muayene olun derim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar