Bağırsak çalıştıran karışımlar

Bağırsakların hızlı çalışmasının sağlayan öneriler ve tarifler; Bağırsakların hızlı çalışması için sıvı tüketmek önemli sıvı derken aklımıza ilk gelen su tüketmektir.
Fakat sağdece su da tüketmemek gerekir sıvı içeceklerde tüketebiliriz örneğin süt, meyve suyu gibi sıvı içecekler tüketerek bağırsakların çalışmasını sağlaya biliriz aşşağıda bazı özel karışımları sizler için hazırladık ve sizlere sunuyoruz.

Bağısakların daha hızlı çalışması nasıl sağlanır

Orta boy pancar içeren bir salatayı yiyin. Ya da 2 yemek kaşığı taze sıkılmış pancar suyu için. Bir kaç saat geçtikten sonra idrarınız kırmızı bir renk alıyorsa bağırsaklarınızın düzgün çalışmıyor demektir.

Her öğünde mevsim sebzelerinden mutlaka yiyin. Uyandıktan sonra 2-4 saat içerisinde mutlaka kahvaltı yapın.

Bağırsakları hızlı çalıştıran yiyecekler, içecekler

Bu tarifi kahvaltıda yemeye özen gösterin.

Yarım avuç kurutulmuş meyve

1 yemek kaşığı buğday tohumu

1'er yemek kaşığı susam, kabak çekirdeği, keten tohumu ve ayçekirdeği

1 yemek kaşığı yulaf

1 çay kaşığı keten tohumu yağı

Bu malzemeleri karıştırın ve kahvaltı niyetine yiyin. Bu karışım bağırsak hareketlerini hızlandıracak ve zararlı maddelerin atılmasını sağlayacaktır.

Limon ve bal
Limonlu su bağırsakların çalışmasında oldukça etkilidir. Her sabah mideniz boşken bir bardak suya sıkmış olduğunuz 1 yemek kaşığı limonlu sudan için. İçine 1 tatlı kaşığı bal karıştırın. Kahvaltıdan yarım saat önce bunu için.

Çay
Çay içmek bağırsakları çalıştıran, onları rahatlatan içeceklerdendir. Her gün yatmadan önce zencefil veya herhangi bir bitki çayı için. Bu sizi rahatlattığı gibi kabızlığı da önleyecektir. Ancak günde bir kaç bardaktan fazla içmeyin.

Keten tohumu
Keten tohumu sindirime yardımcı olur ve peklik çekmenizi önler. 1 tatlı kaşığı keten tohumunu ezin ve bunu meyve suyuna, yaptığınız hamur işlerine vb istediğiniz yere serpin.

Günlük diyetinizde keten tohumu olması bağırsaklarınızın düzenli çalışmasına yardımcı olacaktır.

Bağırsak çalıştıran çok özel karışım
Akşamdan 3 tane kuru incir alın içini biraz açın bir kabın içine yerleştirin üstünü kapatacak kadar saf zeytin yağı dökün sabaha kadar saf zeytin yağının içinde bekletin. Sabahleyin kahvaltı ile beraber yiyin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar