Ambulansa neden yol vermeliyiz?

Duyarlı her insa ambulansı görünce yolunu açmalı hiç bir şekilde mani olmamalıdır. Evet trafikte ambulansa niçin yol verilmelidir? Sorumuzun cevabı aslında çok basit ambulans durumu kritik bir an önce mudahale edilmesi gereken durumu acil hasta taşır saniyelerin dahi çok önemi vardır bir saniye bile değerlidir hastaya ne kadar erken müdahale edilirse hastanın kurtulma şansı o kadar çok.
Ambulans hayat kurtarır sizlere bir menkıbe anlatacağım adamın biri trafikte araç kullanırken hemen arkasında ambulansın sirenini duyduğu halde aracı park edip markete girmiş ve çıkışta ambulansa 2 dakikadan ne olacak diye zerzenişte bulunmuş ve yolu açmış ambulans hastahaneye gitmiş adam evine varmış bakmış çocuğuna araba çarpmış hemen hastahaneye gitmiş doktor çocuğunuz 2 dakkika erken gelseydi hayatı kurtulurdu demiş adam biraz düşünmüş kafasını yerlere vurmuş.

Kızdığı ambulans o adamın çocuğunu taşıyormuş. Yani anlıyacağımız ambulansda kim olursa olsun sanki bizim canımızı taşıyormuş gibi düşünüp ambulansı beklemeden daha yaklaşmadan yol vereceğiz. Unutmayın erken müdahale hayat kurtarır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar