Yokuşlarda arabayı geri kaydırmadan kaldırma

Araba kullanmayı yeni öğrendiniz acemi sürücülerin en çok korktuğu yokuşta durunca otomobili geri kaçırmadan nasıl kaldırırım sorusu şimdi bu soruya cevap vermek için sizlere bu yazıyı hazırladım.

Yolda seyir halinde gidiyorsunuz rampa yukarı çıkmaya başladınız siz tam yokuşu çıkarken kırmızı ışık yandı durdunuz geri kaçırmadan kalkış yapmak için yapmanız gereken dizel araçlarda gaza basmadan önce ayaklarınızı debriyajdan yavaşca çekin motor titremeye başlar ve araba ileri gitmek ister tam bu sırada gaza basın arabanın geri kaçmadığını görecek siniz olay bu kadar basit.

Benzinli otomobillerde aynı olayı yaptığınızda çok geri kaçar bu da normaldir. Fakat debriyaj pedalı iyi ayarlanmazsa arkanızdaki araca vurma şansınız yüksektir.

Debriyajı iyi ayarlarsanız araç fazla geri kaçmadan kalkış yapabilirsiniz. Araba tecrübe isteyen bir iştir tecrübede zamanla olur. Eğer acemi şöförseniz panik yapmadan araç sürmelisiniz.

Trafiğe kapalı alanlarda becerilerinizi geliştirerek usta bir şöför olabilirsiniz. Unutmayınki trafikte siz ne kadar usta olursanız olun karşınızdakinin acemi olacağını unutmayıp dikkati kesinlikle elden bırakmayın.

Kazasız belasız sürüşler dilerim saygılar.

Yorumlar

  1. Bende istanbula ilk geldigimde aldigim rabad cok zorlnmistim bir kac aksam dik yokusta calisarak cozmustum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar