Susamamak için sahurda neler yenmeli

Gündüz susamamak için sahurda neler içmeli ya da yemeli?
Ramazan ayında tutulan oruç her müslümana farz olan mükafatını yanlızca allahın bildiği peygamber efendimize dahil söylemediği ramazan ayında tutulan oruç ibadetidir. Ramazan ayında tutulan oruç farzdır ayrıca ramazan ayı dışında da nafile olarakta tutulan ibadettir.
Sahurda bilincsizce yediklerimiz yüzünden gündüz oruçlu olduğumuz zamanlar çok susarız özellikle bu sıcak havalarda daha fazla etkileniriz. Şunuda belirtmek isterim ne yersek yiyelim susarız örneğin kahvaltı yedim hiç susamayacağım anlamına gelmez illaki susarız fakat bu öneriler susuzluğu en aza indirmemize yardımcı olacaktır. Sahurda hafif yiyecekler tercih edilmesi gerekir yağlı ve tuzlu yiyecekler gündüz çok susamamıza neden olacaktır. İçecek olarak ayran birde 1-2 bardak çay içebilirsiniz.

Acılı, hamur işi, tuzlu ve yağlı yiyecek ve içeceklerden uzak durun.
Gündüz susamadan rahat oruç tutmak için sahur önemli! peki sahurda neler yenmeli örnek olarak kahvaltı türü yanında karpuz, salatalık, domates yenebilir, tuzsuz ayran, süt içilebilir, yumurta yenebilir, şeftali yenebilir, kavun yenebilir fakat kavunu fazla yemeyin, aşırı su içmeyin, 1-2 bardak çay içebilirsiniz yani kısacası ağır yemekler değilde hafif yemekler tercih edilmelidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar