Sosyal medyanın zararları

Sosyal medya deyince akla ilk gelen facebook ve twitter bunlar sağdece çoğunlukla kullanılanlar. Bunlara benzer daha birden fazla sosyal medya ağı vardır aslında faydalıdırlar doğru kullanılırsa tabi ülkemizde pekde doğru kullanıldığı söylenemez örneğin facebook ilk çıktığında mutlu olduğunuz anıları, resimleri paylaşırdınız şimdilerde sosyal medya olmuş sosyal siyaset.
Siyasetten başka pek birşey paylaşılmayan paylaşım sitelerinde yaptığımız tek şey birilerine laf sokuşturmak. Akşama kadar kullandığımız yetmiyor gibi birde evimize gelince ya telefonun yada bilgisayarın başına geçeriz dünyayla irtibatı keseriz.

Sosyal medyanın en büyük zararı aile yapısına önceleri insanlar bir birine giderlerde oturur sohbet ederlerdi komşuluk vardı şimdi ise aile içinde kişiler hanımıyla, kocasıyla ve çocuklarıyla dahi oturup konuşamaz hale geldi herkezin elinde telefon veya tablet aile içi diyolog neredeyse bitmiş. Bu sıkıntıları yaşamayan neredeyse çok az kısacası sosyal paylaşım sitelerinin  bizlere zararı bizi sosyal medya kölesi haline getirmesidir gözlere, beynimize ve uykusuz kalıp saglığımızın olumsuz etkilenmesi yeterlidir bence saygılar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar