Sistit nedir, belirtileri ve tedavisi nasıldır

Çocuklarda ve her yaşta görülen sistit nedir ve belirtileri nelerdir kısaca sizlere anlatacağım. Her yaşta görülen bu rahatsızlık mesanenin iltihaplanması sonucu ortaya çıkar.
Mesane yani idrar kesesi iltihaplandığında sık idrara çıkma, zorlanma gibi nedenler ortaya çıkar mutlaka tedavi edilmesi gereken hastalıktır eğer tedavisi yapılmazsa böbreklere zarar verebilir.

Eğer sizde de idrar yaparken yanma, sık sık idrara çıkma, zorlanma, damla akıntısı, varsa kesinlikle üroloji uzmanına görülmenizde fayda vardır.

Sistit nedir

Yukarıda belirttiğim gibi mesane yani idrar kesesinin iltihaplanması sonucu ortaya çıkan hastalıktır. Enfeksiyon sonucu ortaya çıkar her yaşta ve her cinste yani erkek ve kadın gibi herkezde görülen bir rahatsızlıktır.

Sistit hastalığının başlıca belirtileri

Yukarda belirttiğim gibi idrar yolları enfeksiyonu olduğu için mesanenin iltihaplanmasın dan dolayı belirtilerde idrarla alakalıdır. Sık sık idarara çıkma isteği gibi bir çok neden sistit belirtisi olabilir.

İdrarını yapan kişi idrar yaptıktan sonra tam olarak rahatlayamaması yani az az yapması sistit belirtilerinden dir. Her yaşta ve cinste görülen rahatsızlıktır.

idrar yaparken yanma, sızı, ağrı
Sık idrara çıkma veya az idrar yapma
Acil idrar yapma hissi
Tam boşalamama hissi
Kötü kokulu ve bulanık idrar
Cinsel ilişki sırasında ağrı duyulması
Kasıklarda ve göbek altında ağrı olması
İdrarda kan olması

Sistit nasıl tedavi edilmeli

Bakteriyel bir hastalık olduğundan dolayı tedavide antibiyotikler kullanılmalıdır. Kültür sonuçları çıkana kadar tedaviye gram negatif basillere etkili ilaçlarla başlanmalıdır.

Daha sonra tedavi kültüre göre düzenlenmelidir. Doktorunuz nasıl bir tedavi süreci işleyeceğini sizlere anlatacaktır kesinlikle tedaviden kaçınmayınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar