Narın faydaları nelerdir

Nar'ın vücudumuza faydaları saymakla bitmiyor bildiğiniz gibi tanelerini düşürmeden yemek neredeyse imkansız olan bu bereketli meyvenin tanelerinin ve suyunun faydası oldukca fazladır fakat nar kabuğunun yararları tanesinden ve suyundan da daha çok.
Yani anlayacağınız kabuklar daha faydalı bu yazımızı okuduktan sonra nar kabuklarını çöpe atmassınız özellikle dikkatimi çeken kansere karşı etkili olmasıdır hem önleme hemde iyileştirme etkisi olduğu için bence müthiş.

Nar: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Enfeksiyonlara karşı vücudun dirençli olmasını sağlar. Kanın antioksidan kapasitesini çoğaltır. Oksitlenmeyi önleyici maddeler olan antioksidanlar bakımından nar suyu yeşil çaya göre çok daha zengindir.

Benden size tavsiye narı elma gibi yeyin her şeyinden faydalanın derim=))).
Bakalım nar kabuğu hangi hastalıklara iyi geliyormuş okuyalım.

Uzmanların araştırmalarına göre nar kabuğu içinde bulunan ellagik asit, başta meme kanseri olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini hem önleyici hem de iyileştirici faydalar sağlamaktadır.

Nar kabuğundaki flavanoitler, fenolik bileşikler ve antioksantlar suyundan çok daha fazla miktardadır. Nar oldukca faydalı olduğu için mutfağımızdan eksik etmemiz gerektiğini bir kez daha anlamış olduk.

Yorumlar

Popüler Yayınlar