Klimanın zararları ve faydaları nelerdir

Özellikle yaz aylarının gelmesi dolayısıyla sıcaklar artmakta insanlar bunaltıcı sıcaklardan korunmak için serinleme yollarına başvurur klimada serinlemek için icad edilmiş en iyi seçenektir fakat klimanın yanlış kullanımı sonucunda saglığımızı olumsuz yönde etkileme riskleri vardır.
Klimanın zararlarından etkilenmemek için cihazın hava üfleyen yeri direk olarak bize temas etmemesi gerekir. Serinlemek için yapılan başlıca hatalardan biri klimanın karşısına geçip direk olarak üzerimize serin havayı üflemesi için ayarlamamızdır burda yanlış olan cihazdan gelen soğuk havanın direk bize gelmesidir doğru olan ise soğuk havanın dolaylı yollardan bulunduğumuz mekanı soğutmasıdır. Dolaylı yol derken açıklık getireyim cihazın soğuk hava üfleyen yerini direk duvara veya havaya üflemesini sağlamaktır.
Cihaz çalıştığında kapıyı peceyi iyice örtelim açık bir yer kalmaması gerekir.

Klimanın başlıca saglığımıza zararları

Bağışıklık sistemini zayıflatmaktadır.

Üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarının yanında alerjik reaksiyonlara da yol açtığı bilinmektedir.

Sıcak veya soğuk havanın direk insanla teması yanlış yaptığımız ya da dikkat etmediğimiz önemli bir sorundur.

Ceyran bilmeyen yoktur ceyranda kalındığı zaman iki büklüm oluruz sağlığımızı olumsuz etkiler.

Resimdede görüldüğü gibi klima yatak odasında yatağın hemen üstüne konmuş bu yanlış olandır doğru olan yataktan uzak biryere konması.

Klimanın faydaları

Serinletmek ten fazla pek faydası olmasada bunaltıcı sıcak havalarda serinlemek için ideal seçim doğru kullanıldığında zararlarından fazla etkilenmeyiz.

Önemli not: Klimanızın filtresini ayda birkere temizleyin bu şekilde yaparsanız faydasını göreceksiniz filitrede biriken toz veya bakterilerin zararsız hale gelmesini sağlaya bilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar