Kiraz ve kiraz suyunun faydaları nelerdir

Kirazın cilde, damar sertliğine, göze ve daha çok bilinmeyen mucizevi faydaları var insan sağlığı için adeta şifa kaynağıdır. Kiraz alırken dikkat etmemiz gerekenler hasarsız ezilmemiş yani ve temiz olması da önemli bunun yanı sıra parlak olanlar tercih edilmelidir.

Kiraz syunun cildi temizleme etkiside var suyunu cilde sürdüğünüzde ciltteki sivilce ve lekeleri temizler giderilmesinde yardımcı olur.

100 gram kirazda, 17 bin miligram C vitamini bulunmaktadır. Her insanın günde 60-80 miligram C Vitamini alması gerekiyor ve B1, B2, B5 vitaminleri, magnezyum ve kalsiyum da bulunmaktadır.
2 hafta boyunca günde 2 bardak kiraz suyu içmek uyku problemi olanlar için ideal uykuyu düzenler .
Kiraz daki antosiyanin sayesinde aspirin görevi yapar.

Kanı temizleme etkiside var kanda biriken zararlı maddeleri vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Şekere de iyi gelmektedir kan şekerini düşürme etkisi bulunmaktadır.

Kolesterole de faydası kolesterolü düşürmeye yardımcıdır.
Romatizma hastalığının tedavisinde, gut hastalığının tedavisinde, eklem kireçlenmesi tedavisinde, damar sertliği tedavisinde kiraz kullanılabilir.

Kabızlık sorunu olanlar için de oldukca faydalı kabızlığı önleme etkisi vardır.
Böbreklerede taş ve kum birikir kiraz tüketimi böbreklerdeki taş ve kum birikmesini önleyebiliyor ve zamanla biriken taşı ve kumunda dökülmesinde yardımcı olabilir.

Özellikle sigara tüketen kişiler bol bol kiraz yesin nikoti vücuttan atma etkisi var.
Karaciğere faydası var.

Midedeki yara ve iltihapa iyi gelir.
Yatıştırma etkisi de vardır sinire iyi geliyor sakinleştir.
Zayıflamak isteyenler içinde yardımcı olur.
Yapraklarının göğüsü yumuşatıcı etkisi vardır.
Göz problemlerini oluşmasını önler.

Bu çay birden fazla rahatsızlıklarınıza iyi gelecek 30 gram kiraz sapını 1 litre suda 10 dakika kaynatın çayınız hazır olsun vücudunuza faydaları şunlardır; Kiraz saplarından yapmış olduğumuz bu çay böbrekleri çalıştırarak, diüretik (idrar söktürücü), kan ve idrar yolları temizleyicisi, safra akımını sağlayıcı, bağırsak düzenleyici etki gösterebilir.

Gördüğünüz gibi o kadar çok faydası varkı ben yazmaktan yoruldum evimizden eksik etmemiz gerektiğini anlamışsınızdır saygılarımla.

Yorumlar

Popüler Yayınlar