İnternette satılan bitkisel ilaçlar sağlıklı mı?

İnternette, tv lerde ve radyolarda bir çok bitkisel ilaç satılmaktadır uzmanlar bu ilaçlar bitkisel densede mutlaka kimyasal madde içermektedir diyorlar. Satılan bu bitkisel ilaçlara genelde tarım bakanlığı onaylı diyorlarhiç düşündünüzmü tarım bakanlığı onaylı ilaçlar insanlaramı yoksa hayvanlar içinmi geçerli olur yani benin düşüncem arkadaşlar bu satılan bitkisel ilaçlar madem insanlar için geçerlidir ozaman neden sağlık bakanlığı onaylı değilde tarım bakanlığı onaylı.Yaptığım araştırmalarım doğrultusunda bitkisel dedikleri ilaçların pekte sağlık açısından olumlu yönde etki yaptığına dair bulgular görmedim uzmanlar kesinlikle bu ilaçları tavsiye etmiyor. Bu yazımda sizlere daha iyi açıklık getirmek için uzmanların fikirlerini aşşağıda paylaştım buyrun okuya bilirsiniz.
İlaçların hepsi, bitkisel olanlar dahil kimyasal maddelerdir. İlaç dozunda ve yerinde kullanılmazsa zehir etkisi gösterebilir. İlaçlar, 5 yıl bunun eğitimini alan eczacıların uzmanlık alanıdır, yani ilaçları en iyi eczacılar bilirler. İster bitkisel yoldan elde edilmiş olsun, isterse kimyasal yoldan elde edilmiş olsun bütün ilaçların eğitimini alan tek meslek eczacılık mesleğidir. TEİS olarak, bitkisel veya kimyasal her türlü ilacın sadece eczane ortamında, eczacıların gözetiminde ve danışmanlığında alınıp kullanılmasının önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz: Bitkisel ilaçları bilinçsizce kullanarak sağlığınızdan olmayın.

Birde bu yazıyı okuyalım
Dünya Sağlık Örgütünün verilerine bakıldığında internetten satılan ilaçların yüzde 50'si sahtedir. Bu yüzden her yıl 1 milyondan fazla insan hayatını kaybediyor. Bildiğiniz üzere sendikamız tarafından uzun süredir internet üzerinden ilaç reklamı, tanıtımı ve satışının yapılmasının sakıncaları, defalarca ilgili kurumlara başvurular yapılarak iletilmiş, bu tür satış yapan siteler bildirilmiş ve eczacı olarak endişelerimiz yazılı ve görsel medyada kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar