Barutun icadı kısaca özet

Dünya savaş çemberinin altında hızla dönmekte insanlar barutun icadın sonra en çok kullanım alanları savaşlarda kullanılan silahlarda kullanmaktadır.
Aslında barutsuz bir dünya ne güzel olurdu değilmi diye düşünmeden kendimi alı koyamıyorum her yerde savaş. Neyse bakalım barutu kim icat etmiş ve nasıl yapılmıştır okuyalım.

Barutun icadı

Barutu kimin bulduğuna dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır fakat barutu çinlilerin bulduğu ilk olarak havai fişeklerde kullanıldığı bilinmektedir daha sonra ateşli silahlarda kullanıldığı bilinmektedir. Günümüzde barut daha da geliştirilmiş olarak ateşli silahlar ve patlayıcılar da kullanılmaktadır buna benzer daha bir çok şeyde kullanılmaktadır.

Barutun içadı ilk olarak çinli ler bulmuş ve o zamanın şartlarında çeşitli eğlencelerde havai fişek lerde kullanılmıştır fakat o zamanlarda savaşlar oldukca yoğun olduğu için özellikle barut savaş aleti için ideal di geliştirilerek eğlence aracından cıkarılıp silah haline gelmiştir.

Bilindiği gibi insan oğlu bir şey icad ettiği zaman o icad yerinde saymıyor devamlı üzerinde çalışmalar yapıp bulunmuş icadı devamlı geliştiriyor.

İlk zamanlarda barut yapımı güherçile, kömür ve kükürtten oluşan bu bileşim karbarut olarak da bilinmektedir tüfek fişeklerinde ve zamanla top güllerinin atımında kullanılmıştır. Anlayacağınız faydalı olan icadı insan öldürmekte kullanıp kötü amaçlarda kullanılarak ta günümüze kadar gelmiştir aslında faydalı olan barut şimdi faydalı olmaktan çıkmış kötü amaçlarda daha çok kullanılmaktadır keşke hiç icad edilmeseydi demektende kendimi alı koyamıyorum. Saygılarımla

Yorumlar

Popüler Yayınlar