Ağız kokusunu önlemek artık çok kolay

Ağız kokusu kabusunuz olmasın! Ağız kokusu ağızdaki bakteriler sayesinde ortaya çıkar günlük hayatta işyerinde, evde veya her hangi bir mekanda olsun bizi olumsuz etkiler.
Bulunduğumuz toplumdaki kişiler bizi rencide etmemek için ağzın kokuyor demezler fakat kaçamak hareketleride gözden kaçmaz. Sorun bizden kaynaklandığı için kimseyi suçlayamayız ağız kokusunu önlemek için birden fazla yöntem var.

Size vereceğim bu öneriler sayesinde kötü ağız kokusundan artık kurtulacak ve insanlarla diyoloğ ederken kaçınmanıza gerek kalmayacak ancak koku her hangi bir hastalıktan kaynaklanıyorsa kesinlikle başvurmanız gereken yer doktorunuzdur.

Kokunun nedeni çok örneğin dişlerinizden biri çürümüşse ağız kokusuna yol açar be siz değerli okurlarıma düzenli olarak dişlerinizi fırçalamanızı tavsiye ederim bunu uzmanlarda tavsiye etmektedir oluşabilecek düş çürüklerinide ortadan kaldırmış olursunuz.

Gelelim ağız kokusu nasıl önlenir sorusuna yemek yedikten sonra anason çiğneyin anason çiğnemeniz hem sindirime iyi gelecektir hemde ağız kokusunu önleyecektir. Başka yöntemlerde saymakda fayda var mesela kakule, dereotu, rezene, karanfil çiğneyebilir ve maydanoz da yiye bilirsiniz.

Bir diğer yöntem ise tarçın çubuğu ısırmaktır tarçın çubuğu ısırdığınızda kokuyu giderir ayrıca ağızdaki bakterileride öldürür.

Karanfilin antibakteriyel özelliği olduğu için kokuyu hemen giderecektir. Bu saydığım doğal yöntemler sayesinde bu sorunda ortadan kalkmış olacak. Bittimi hayır bitmedi birde sizlere hazırlanışı çok basit ev yapımı ağız spreyi nasıl yapılır tarifini vereceğim.

3 bardak kaynayan su
3 çay kaşığı taze nane yaprağı
2 çay kaşığı kişniş 1 çay kaşığı anason tohumu

Bu malzemeleri karıştırın ve kullanın tamamen doğal olması bizim için avantajdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar