Volan dişlisi ne işe yarar

Kullandığınız araçın marşına ilk bastığınızda marş volan dişlisini harekete geçirir araç çalışmaya başladıktan sonra marşa basılı tutmak marş motorunun dişlisine zarar verir.
Volan dişlisi nedir
Bu dişli kolay kolay arıza vermez resimde de gözüktüğü gibi kalınlığı belli oluyor arıza versede sizin yapacağınız bir iş değildir motor ustasına teslim etmeniz gerekir.

Malzemeleri genelde dökme demirden olur. Arızaları ise ' Eğiklik, Çatlaklık, Sürtünmedir'. Tamiri, eğer töleransı aşmamışsa volan taşlama tezgahında düzeltilebilir.

Volan dişlisi motorun krank milinin ucunda bulunur, şanzımandan önce yer alan dairesel bir parçadır. Birden çok görevi vardır.

Volan dişlisinin görevleri

Marş motorunun motora ilk hareketi verebilmesi için bir dişli görevi görür. Krank milinin dönme hareketinin şanzımana iletilebilmesi için debriyaj balatasının bir yüzeyine temas halindedir.

(Debriyaj balatasının diğer tarafı Debriyaj baskı plakası ile temas halindedir.)

Motor çalışmakta iken, pistonların üst ölü noktayı aşmasını sağlayacak ataleti sağlar.

Volan dişlisine halk arasında volant dişlisi denmektedir aslında bu normaldir önemli olan neyin ne olduğu bilinmesidir. İstanbulda yaşıyorsanız motor ustası Fatih usatadan yardım alabilirsiniz. 0542 711 10 19 iletişim numarası.

Yorumlar

  1. Benim Rover 820 si var otomatik.motordan ses geliyordu.motor sıfır yapıldı.usta motoru indirdi.volan ve dişli arızası var dedi.sipariş verdik bekliyoz.bu parçanın otomatik şanzımana etkisi ölümü.bilen varsa yardimci olursa sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu numarayı arayıp bilgi alabilirsin. Kendisi oto tamir ustası.
      05427111019

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar