TOPUK DİKENİ NASIL ORTAYA ÇIKAR?

Topuk dikeni duruş bozukluğu, vücutta oluşan fazla kilo problemi, bir ayağa diğerinden fazla ağırlık verilmesi, yanlış ayakkabı seçimleri topuk dikeni hastalığını ortaya çıkarmaktadır. Bu yanlış hareketler sonucunda topuk kemiğinin altında sivri uzun bir kemik daha oluşmaktadır. Tabana bağlı olarak oluşan bu kemiğe topuk dikeni denmektedir. Üzerine uzun süre basıldığında ağrılara neden olabilmektedir.
TOPUK DİKENİ NASIL ORTAYA ÇIKAR?
Bunun için bu rahatsızlık karşı karşıya kaldığınızda mutlaka uzman hekimden destek almaya özen gösterin. Çünkü yaşam kalitenizi olumsuz etkiler ve sizi sürekli olarak rahatsız eder.

Topuk Dikeni Belirtileri

•    Sabah yataktan ilk kalkışta topuğun üzerine basılamaması,
•    Uzun süre ayakta kalındığında ağrı hissedilmesi,
•    Fazla yürüş yapıldığında topuğun üstüne basılamaması.

Topuk Dikeni Tedavi Şekilleri

•    Aşırı kilo problemi yaşandığı takdirde zayıflayarak topuk dikeni rahatsızlığından kurtulmak mümkün olabilmektedir.

•    Ayakkabı seçimleri yaparken ortapedik ayakkabılar tercih edilmelidir. Yere yakın düz tabanlı ayakkabılar topuk dikeni olan kişiler için ağrı oluşturabilmektedir.

•    Duruş bozukluğunu düzeltmek için fazla uzun adımlardan kaçınılmalıdır. İki ayağın dengeli bir biçimde adımlarını birbirine benzer atılması gerekmektedir.

•    Topuk dikeni tedavisi için uygun egzersizler sayesinde kurtulabilmek de mümkün olabilir.

•    İğne ve topuk dikeni kırma işlemleri ileri boyutlardaki topuk dikeni hastalarına uygulanmaktadır.

Topuk dikeni oluştuğunda sizi rahatsız edecektir. Bundan dolayı uzman hekim desteği almak yararınıza olacaktır. Ayrıca ayağınıza uygun bir ayakkabı seçiminin de yapılması sağlık açısından büyük önem taşır.
Kilo sorunu yaşıyorsanız bu topuk dikeninin daha da büyümesine neden olur. Bunun için diyetisyen desteği almanız gerekecektir. Uzun süre ayakta kalmak dikenin size rahatsızlık vermesine neden olur.

Bundan dolayı ayaklarınızı dinlendirmeye de özen göstermeniz gerekir. Gün içerisinde ayakta durmamaya özen gösterin.

Yaşam kalitenizi düşüren topuk dikeni birçok nedene bağlı olarak ortaya çıktığından dolayı asıl nedenin bulunması tedavi sürecini kısaltır. Ortapedik ayakkabı giyilmesi ayak sağlığı açısından önem taşır. Eğer topuk dikeni ile karşı karşıya iseniz mutlaka ayakkabınızı rahat ve bol olandan tercih etmelisiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar