NEFES ALIRKEN SIRTTA BIÇAK SAPLANMASI GİBİ AĞRI NEDEN OLUR?

Nefes alırıkken sağ kürek kemiğimizin altında bıcak saplanması gibi ağrı hissederiz bu ağrı derin nefes alırken, öksürürken, hapşırırken adeta sırtımıza bıcak saplanmış gibi hissederiz.
Nefes alırken sırtta bıçak saplanması neden olur
Nefes alırken bıcak saplanması gibi ağrı neden olur iltihap yapan akciğer zarlarının solunum hareketleri sonucunda birbiri ile sürtünmesi sonucunda bu ağrıyı hissederiz. Bu ağrının bir nedeni Plörezinin hastalığıdır diğer nedeni sie ceyeranda kalmaktır. Eğer sık sık ve geçmeyen bu tür ağrılarınız var ise mutlaka doktora gidip muayene olunuz.

Plörezinin hastalığının belirtileri şunlardır

Öksürük
Nefes darlığı
Zatürreye bağlı plörezi

Plörezinin belirtileri değişse de genel belirtileri nefes darlığı, yan ağrısı ve kuru öksürüktür. Göğüs duvarının tek bir noktasında hissedilen ağrılar hastalığın ilk belirtisidir. Sırtta ya da göğsün yan taraflarında da olabilir.

Ağrının en önemli özelliği ise; öksürürken, derin nefes alırken, hapşırırken bıçak ucu batar tarzda şiddetli olmasıdır. Bu tarz bir ağrı duyulmasının nedeni ise, iltihap yapan akciğer zarlarının solunum hareketleri sonucunda birbiri ile sürtünmesidir.

Plörezi hastaları ağrının en çok olduğu noktayı gösterdiğinde ve bu nokta dinleme aleti ile dinlendiğinde frotman adında ses duyulur. Bu ses hastalar tarafından da duyulabilir.

Meşin gıcırtısına benzetilir. Bu ağrının bir nedeni ise ceyran da kalmaktır ceyran yapan yerlerde ve ceyran yapacak kapıyı, peceyi örtelim ceyran da kalmamaya dikkat edelim.

Arkadaşlar bir hafta sonra bu ağrı bende iyileşti büyük ihtimalle bendeki rahatsızlık soğuktan kaynakladı. Geçmeyen ağrılarda mutlaka doktora gidin.

Bir gün ceyeranda kalmamdan sonra sırtıma bıcak saplanmış gibi ağrı girmeye başladı bu ağrı giderek ağırlaştı nefes alırken bıcak saplanıyormuş gibi oluyordu. Öksürürken, hapşırırken, nefes alırken, yatakta yatarken ve konuşurken bile ağrıdan duramıyordur. Akşam yatmadan önce sıcak su torbasına sıcak su kaynatıp ağrının olduğu bölgeye sıcak su torbasını koyarak yattım ilk gün biraz hafifledi. Ertesi gün ise aynı şekilde yattım ve 3 gün içinde bu ağrıdan kurtuldum ceyeranda kalmakta bu ağrıya neden olmaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar