Meme iltihabı nedir, belirtileri ve tedavisi nasıldır

Tıp dilinde mastit denen meme hastalığı korkulacak bir hastalık değil fakat ihmal edilecek bir hastalıkda değil tedavisi mümkün olduğu için korkulacak hiç bir şey yok her hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta ihmal edilirse sağlığınızı olumsuz yönde etkiler.
Meme kanserine yakalanmamak için erken teşhis önemli bakalım uzmanlar bu hastalık için neler diyor.

Meme iltihabı (mastit) nedir, neden olur

Bakterilerin süt kanallarına yerleşmesi meme iltihabını oluşturur.

Genelde emzirme döneminde veya doğum sonrası ortaya çıkmaktadır. Bu dönem dışında da görülebilen bir hastalıktır.

Emzirme sırasında meme başında çatlaklar oluşur ve bu çatlaklardan meme içi dokusuna girenen bakteriler ile  oluşur.

Kimlerde görülür 

Daha çok emziren kadınlarda ve emzirmeyi yeni bırakan kadınlarda. Sağdece emziren kadınlarda sık görüldüğü için diğer bayanlarda görülmüyor anlamına gelmiyor.

Belirtileri

Genelde göğüsün tekinde görülür teşhis konması kolaydır başlıca belirtileri; Memede ağrı, hassasiyet, kızarıklık, ele kitle gelmesi, meme ucu anormal akıntısı, koltuk altı bezlerinde şişme, yüksek ateş, halsizlik ile başlayan meme iltihabı, göğüste aşırı şişlik görülür, halsizlik yorgunluk ortaya çıkar, kişide yüksek ateş görülür ve meme uçlarında büyeme belirtir. Sizde de bu belirtiler varise veya şüpheleniyorsanız doktora muayene olmanıda fayda var.

Tedavisi

Meme iltihabının tedavisi mutlaka doktor tavsiyeleri üzerine yapılmalıdır umursamayıp geç kalınırsa meme kanserine yol açabilir tedavisi mümkün olan erken teşhiste önemsiz rahatsızlıktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar