Gerçek bal nasıl anlaşılır?

Balın sahte veya gerçek olduğunu anlamak için öneriler; Özellikle tv ve radyo reklamlarında aşırı bal satımı dikkatleri üzerine çekiyor. Herkez gibi bende bu balların kaynağını düşünmüyorum değil tonlarca bal nerde ve nasıl üretiliyor doğal yolla üretilmesi bana biraz garip geliyor. Satıcılar biz üretiyoruz organik bal diyor fakat bunlar kendi ürünlerini satmak için insanları acaba kandırıyormu? Biraz araştırdım hakiki bal nasıl anlaşılır? yapacağımız basit ve kolay yöntemle satın aldığımız balın gerçek veya sahte olduğunu anlamış olacağız. Kurşun kaleme benzeyen kırmızı kalemin ucunu bala değdirecez eğer kalemin boyası dağılırsa sahte baldır dağılmazsa gerçekdir.

Gerçek bal nasıl anlaşılır?

İkinci yöntem ise balı yakacağız bal kömür gibi kararırsa sahte demektir.
Soğukta donan balda gerçek baldır.
Evinizde bal varsa hemen gerçekmi değilmi test edebilirsiniz.
Toplumda bazı bilinen yanlışlarda donan balın sahte olduğuna dair aslında donan bal kesinlikle gerçektirki sahte bal donmaz. Gerçek balda şekerlenme ve kristalleşme olur toplumda yine yanlış bilinmektedir şekerlenen bal sahte sanılmakta halbuki şekerlenen ve kristalleşen bal gerçektir.
Peki gerçek balın rengi, kokusu nasıl olur
Gerçek balın akıcılığı ve rengi koyu olduğu için balın renginden anlayabilirsiniz. Ayrıca kokusu bal a dair bilgiler vermekte çünkü bal kokusu verir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar