Fast Food Ürünler Ve Zararları Nelerdir?

Son yıllarda fast food ürün seçenekleri talebin artması ile oldukça yaygın hale gelmiştir. Hemen hemen her yerde fast food ürünlerin satışı yapılmaktadır. Fast food ürünleri tercih edenler genellikle çalışanlar ve öğrencilerdir.
Fast Food Ürünler Ve Zararları Nelerdir?
Çok fazla tercih edilmesinin nedeni zamandan kazanmaktır. Hem kısa sürede hazırlanmakta hem de kısa sürede yenmektedir. Bu nedenle fast food ürünlerin kullanımı artmaktadır. Fast food ürünler arasında en çok tüketilenler patates kızartması ve döner türü ürünlerdir.

Bu ürünlerin tercih edilme nedenlerinden biri de lezzetli olmasından ve bir süre sonra alışkanlık haline gelmesinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca günümüzde kadının çalışma hayatındaki yerinin artmasından dolayı da evde yemek yapmaya zamanı kalmamaktadır. Bu nedenle pratik olduğundan fat food ürünler tercih edilmektedir.

Fast Food Ürünler Nelerdir?

Fast food ürünlerin en yaygın olanları hamburger, döner, patates kızartması, pizza gibi ürünlerdir. Özellikle hamburger çocuklar tarafından tercih edilmektedir. Sandviç türü fast food ürünler de bulunmaktadır. Bunlarda genellikle çalışan bireyler tarafından tercih edilmektedir. Döner de yine çok tercih edilen bir fast food üründür. Bu da öğrencilerin tercih ettiği bir üründür. Bu ürünlerin ekonomik ve doyurucu olması aynı zamanda fast food ürünlerin reklam piyasasında önemli bir gösterişe sahip olması yine dikkat çekmesini sağlamaktadır.

Fast Food Ürünlerin Zararları Nelerdir?

Hazır yiyeceklerin içerisinde bulunan katkı maddeleri ve sağlıksız besinler nedeni ile hastalığa sebep olma riski yüksektir. Bu ürünler düzensiz beslenmeye neden olmaktadır. Bu da kilo sorununun ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Sürekli fast food ürünlerin tüketilmesi özellikle çocuklarda obezite sorununa neden olmaktadır. Ayrıca fast food ürünlerde hayvansal yağ miktarı çok fazladır. Bu yağ oranının fazla olması birçok hastalığa neden olmaktadır.

Özellikle ürünlerin kızartma ile hazırlanması içerisindeki yağ oranını arttırdığından sağlık açısından büyük tehlike oluşturmaktadır. Ürünlerin içerisinde katkı maddeleri, renklendiriciler olması ve aynı yağın uzun süreli kullanılması bireyin sağlığını tehlikeye atmaktadır.

Bu nedenle yapılan reklamların çekiciliğine aldanmamak gerekmektedir. Fast food ürünlerin aşırı tüketilmesinden kaçınılmalıdır. Sağlıklı ve doğal ürünlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Özellikle çocukların ve obezite sorunları olan bireylerin bu ürünlerin tüketiminden uzak durması gerekmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar