Çocuklarda internet bağımlılığı nedenleri

Çocuklarımızla daha çok ilgilenelim!

Günümüz de teknoloji hızla büyümekte her evde ve çep telefonların da internet mevcut bilgisayar cebimize girdi desek yalan olmaz. Teknolojinin faydalarından yararlanmaktayız teknolojinin artı yönü olduğu gibi eksi yönüde var yani bir çok kişi özellikle de çocuklar internet bağımlısı olmakta internet bağımlılığı çocuğunuzu sizden uzaklaştırır özellikle anne ve babalar çocuklarını sanal alemin kollarına bırakmamalı.

İnternet bağımlılığına neler sürükler

Yaşa bağlı geleceğe yönelik belirsizlikler, bireysel veya aile içi ilişkilerdeki sorunlar, kimlik arayışı, başarısız olma korkusu, arkadaş ilişkilerinde güvensizlik.

Neler yapılmalı

Çocukların ödevleri dışında günde 1,5 saatten fazla internet başında vakit geçirmelerine izin vermeyin. Bilgisayarı ev içinde ortak kullanım alanlarına (oturma odası, salon, mutfak, koridor gibi) taşıyın. Bilgisayarınızda mutlaka koruyucu filtre programları kullanın. Aile içi ilişkilerinizi artırarak, birlikte kaliteli vakit geçirmeye, birbirinizi dinlemeye ve çocuğunuzu tanımak adına vereceği önemli mesajları baskı kurmadan, yapacağınız konuşmalar esnasında almaya çalışın. Çocuğunuzu bir spor ya da sanat dalına yönlendirerek mutlaka gerçek bir sosyal dünyayla meşgul edin. Yakın arkadaşlarının aileleri ile tanışın, işbirliği, iletişim içinde olun. Sanal arkadaşlıklarını mutlaka takip edin ve bilgisayarınıza takip programları yükleyin. İnternet bağımlılığını önlemede ebeveynlere büyük görevler düşmekte çocuklarınız devamlı göz önünde olsun.

Yorumlar

  1. Koruyucu filtre çok önemli. Normal içerikli, web siteleleri, malum içerikli reklam alıyorlar. Çocuğun karşısına pat diye pop up açılmasını kimse istemez.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar