Uykuyu kaçıran yiyecekler

Eğer derin bir uyku çekmek istiyorsanız yatmadan önce bu gıdalardan uzak durun!

Yatmadan önce bu yiyeceklerden uzakduralım bu besinler yatmadan önce tüketilirse derin, rahat bir uyku çekmenize engel olacaktır.
Dondurma: Yağla dolu olan Dondurmadaki şeker vücudunuza enerji pompalar. Şeker vücudunuzda depolanır ve yağa dönüşür.
Hamur işi: Karbonhidratla dolu olan hamur işlerini yatmadan önce yerseniz, yağa dönüşür. Hamur işlerinin çoğunun glisemik indeksi yüksektir. Bu nedenle kan şekeri seviyenizle oynar, uykuya dalmanızı geciktirir ve geceleri uyanmanıza neden olur.
Kırmızı et: Kırmızı et gece boyunca vücudunuzu zorlayan protein, yağlar içerir. Etin sindirilmesi diğer yiyeceklerden daha uzun sürer. Kırmızı ette uyumaya yardımcı demir ve triptofandan bol miktarda vardır, ancak vücudunuz eti sindirmek için tüm gece çalışmak zorunda kalacaktır.
Pizza: Pizza uyuduğunuzda midenizin yorulmasına neden olur. Ayrıca pizzanın üstündeki domates sosu asitlidir ve reflü için katalizör görevi görür. Pizzanın üzerindeki yağlı etler ve peynir de mide yanmasını tetikler.
Şekerlemeler ve gofretler: Son dönemde yapılan bir araştırmada, yatmadan önce şekerleme, gofret gibi yiyecekler yiyen 10 kişiden 7’sinin kabus görmeye daha fazla yatkın olduğu belirlendi. Çünkü yüksek dozda şeker seviyesi daha fazla kabuslu beyin dalgası oluşturuyor.
Sarımsak: Baharatlı olan sarımsak mide yanmasına neden olur. Mideniz hassassa veya asit reflünüz varsa yatmadan önce yapmak isteyeceğiniz son şey sarımsak yemek olmalı.
Bitter çikolata: Kafein kaynağı olan bitter çikolata uyanık kalmanıza neden olur. Tüm çikolata türlerinde biraz kafein vardır. Bu nedenle çikolatayı gündüzleri yiyin.
Kereviz sapı: Kereviz sapı doğal bir idrar söktürücüdür. Bu nedenle gece sık sık uyanmak zorunda kalırsınız ve uykunuz bölünür. Sebzeler besin açısından zengindir, ancak kesintisiz bir uyku için kereviz sapı gibi diüretik(idrar söktürücü) sebzelerden uzak durun.
Tahıllar: Tahılların çoğu yüksek miktarda rafine şeker içerir, hem de karbonhidratla doludur. Bu nedenle kan şekerinizde ani düşüş ve yükselmeler olur ve gece boyunca vücudunuz çok yorulur. Bu tahıl gevreklerini kahvaltıda tüketin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar